Actualitat

Carlos Acosta, primer nom confirmat pel Festival Castell de Peralada 2019

29/11/2018
El ballarí cubà Carlos Acosta va anunciar el 26 de novembre passat en roda de premsa la seva participació a la XXXIII edició del Festival Castell de Peralada, que serà el 15 d’agost de 2019.
La nit començarà amb Imponderable del madrileny Goyo Montero, coreògraf del que també es podrà veure una nova creació encara per titular. Imponderable és una reflexió sobre el que és incompressible, indescriptible, del que no podem mesurar com una emoció, el pes de l’ànima o de l’esperit.  Seguirà Mermaid, creada per Sidi Larbi Cherkaoui per Acosta Danza. Una coreografia on el mateix Cherkaoui ha explorat una altra criatura mítica incitat la idea de la Sirena a través de la ballarina de dansa contemporània que, ballant amb sabates de punta, interpreta un peix fora de l’aigua que aconsegueix ajuda quan apareix Carlos Acosta. Un Carlos Acosta que també interpretarà Twode Russell Maliphant, i que ja va interpretar en el mateix festival el 2017. Tancarà el programa Twelvede l’espanyol Jorge Crecis. Una recreació exclusiva per Acosta Danza a partir de la peça 36 que el coreògraf va crear l’any 2011 per la companyia Edge i presentada en 2012 a la Royal Opera House de Londres.

La companyia creada i dirigida per Carlos Acosta, està formada ballarins cubans, formats tant en ballet clàssic, com en els diversos estils de la dansa contemporània, amb l’objectiu de retre homenatge a la riquesa de la cultura cubana. Una companyia que representa tant peces de nova creació com d’altres ja existents de coreògrafs cubans que rarament s’han vist fora del país, i amb encàrrecs de noves peces a coreògrafs internacionals que s’inspiren en la seva nació tant emblemàtica.
Els socis i sòcies de l’APdC poden gaudir de fins a un 40% de descompte en les entrades, aplicant un codi enviat per comunicat intern.