Actualitat

Camaralúcida, primer premi DDansa

02/11/2016

La cía. Camaralúcida, dirigida per Lautaro Reyes, va guanyar diumenge el primer premi DDansa (dotat amb 5.000 euros). El nou certamen impulsat des de Vic, Capital de la Cultura Catalana va mostrar el passat cap de setmana a la sala de l’Institut del Teatre les 10 propostes finalistes, d’entre les que van sortir els guanyadors. La Fundació Puig-Porret, Osona en Dansa, l’Institut del Teatre i el festival Sismògraf d’Olot han estat els còmplices d’aquesta iniciativa.

Camaralúcida, dirigida per Reyes (seleccionat per al projecte Remoute!), compta amb els ballarins Xavi Auquer, Alba Barral, Javier G. Arozen i Andrea Vallescar.  Espectro invisible, projecte presentat al DDansa, és part d’un procés que els ha de portar a fer un espectacle en format gran, d’uns 60 minuts. Carles Salas, coreògraf i director de l’Institut del Teatre d’Osona, en destacava “l’equilibri, el moviment, el material coreogràfic, la dramatúrgia… no era fàcil, però el treball mental que hi ha al darrere la fa una proposta molt bona, amb un altíssim nivell de ballarins”.

Williams Syndrome, de la coreògrafa i ballarina Irene Garcia va obtenir el segon premi (2000 euros). El Col·lectiu Lema, amb Cúmul, es va fer amb el tercer, consistent en una residència de tres mesos a l’Institut del Teatre de Vic. El quart premi, una actuació al festival Sismògraf, va ser per Labranza, del Colectivo Lajamara, i per acabar, Kermel Dance Theatre acturà a  L’Atlàntida.

Més informació sobre el premi DDansa