Actualitat

Busquem tres coreògrafs/es pel Dia Internacional de la Dansa 2023

19/01/2023

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa (DID’23) l’APdC vol que el 28 i 29 d’abril es converteixin en escenaris oberts a la ciutadania. Habitualment l’acció del DID és una activitat participativa. Una festa de la dansa. Després de dues edicions en format digital pel context sanitari, al 2022 vam tornar al carrer portant la dansa a tres barris de la ciutat de Barcelona i enguany volem continuar amb la iniciativa.

La proposta gira al voltant dels actius en dansa i moviment (escoles de dansa, activitats socials, centres de creació, grups amateurs…) de tres barris de la ciutat de Barcelona (enguany seran Ciutat Vella, Sant Martí i Nou Barris). A partir d’una convocatòria oberta a les persones associades a l’APdC, s’escolliran 3 professionals encarregats de radiografiar els actius de la dansa de cada barri i proposar una acció de visibilització de tots aquests actius de forma coordinada el 28 d’abril a la tarda.

Els barris seran els veritables protagonistes de la festa de la dansa, acompanyats per tres professionals de la dansa (un per barri).

El 29 d’abril al matí, aquestes accions (o, si s’escau, una adaptació) es traslladaran a la Plaça Margarida Xirgu, per repetir-se i celebrar, conjuntament amb l’Institut del Teatre, el Dia Internacional de la Dansa.

PERFIL DELS 3 COREÒGRAFS/ES

  • Experiència professional com a coreògraf/a.
  • Experiència en treballar amb públic heterogeni (edats, estils, diferents vinculacions amb la dansa…).
  • Es valorarà positivament el coneixement previ d’algun dels tres barris, però no serà imprescindible.
  • No haver format part dels seleccionats en l’edició anterior.

PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES

Els candidats i candidates han de presentar:

  1. El currículum professional.
  2. Breu explicació o esbós inicial del projecte a realitzar (màxim una pàgina), indicant si és una proposta específica per a un dels barris o genèrica adaptable a qualsevol dels tres.

Caldrà presentar les candidatures per e-mail a projectes@dansacat.org fins al 5 de febrer de 2023.