Actualitat

Nova edició de la Beca DespertaLAB

11/10/2022

La Nau Ivanow i la Sala Atrium posen en marxa la novena edició del Cicle de creació escènica DespertaLab amb l’objectiu de donar suport a les companyies d’arts escèniques. Amb aquesta beca, volen contribuir a la professionalització i creixement de les companyies beneficiàries mitjançant el programa d’acompanyament i residències de la Nau Ivanow i amb el suport de la Sala Atrium.

L’objectiu de la mateixa no és la presentació d’un projecte tancat i acabat, sinó oferir les condicions tècniques, humanes i laborals necessàries per poder desenvolupar un treball de recerca i investigació amb unes condicions dignes que ajudin a les companyies a pensar en projectes a llarg termini, oblidant-se de les presses i l’obligatorietat de resultats.

En aquest sentit, les companyies que es presentin a la Beca DespertaLab han de tenir la voluntat d’esdevenir companyia resident a la Nau Ivanow durant 3 anys, i prorrogable 1 altre any.

La Beca DespertaLab s’adreça a companyies i col·lectius d’arts escèniques professionals, o en vies d’inserir-se en la professionalització. Cal establir una persona responsable del projecte, i tant aquesta com almenys el 60% dels o les integrants han de tenir menys de 35 anys.

No és necessari que la companyia estigui constituïda legalment. De fet, des de la Nau Ivanow oferim acompanyament específic en aquest àmbit, a través de l’Oficina d’Acompanyament a la Creació.

El projecte seleccionat obtindrà les següents dotacions:

Des de la Nau Ivanow destinaran aproximadament 15.000 euros a la companyia, dels quals uns 8.900 euros es destinen a l’equip humà durant les 5 setmanes de residència de la Beca.

Cessió durant 5 setmanes d’una sala d’assaig a la Nau Ivanow, 4 per a residència artística i 1 per a residència tècnica.

Mostrar la proposta escènica a la Sala Atrium de Barcelona.

Accés al coworking de la Nau Ivanow per dur a terme les tasques de producció durant tota la trajectòria com a companyia resident.

Suport i assessorament en temes de producció, gestió, comunicació i qualsevol altre aspecte relacionat amb el projecte.

Possibilitat de mentoratge per part de creadors i creadores de referència per la companyia.

Incorporació com a companyia resident a la Nau Ivanow per un període de 3 anys, més 1.

Termini: 13 d’octubre

Bases i enviament de sol·licituds: (https://nauivanow.com/residencia/beca-despertalab/)