Actualitat

Bebeto Cidra a càrrec de les classes de manteniment per a professionals el maig i juny

03/04/2018

A partir del 3 de maig i fins al 28 de juny, Bebeto Cidra dirigirà les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera. L’ubicació i els horaris es mantenen: Es fan a La Caldera Les Corts (C/ d’Eugeni d’Ors, 12, Barcelona), els dimarts i els dijous de 9:30h a 11h.

Preus
Val de 5 classes: 25 euros per socis i sòcies de l’APdC i 45 euros pels no associats.
Classes soltes: 6 euros per socis i sòcies de l’APdC i 10 euros pels no associats.

En aquestes classes, Bebeto Cidra proposa acostar-se al sistema de treball que aplica a la seva companyia per a densenvolupar les seves peces. La classe s’estructurarà en dues parts: es començarà per un escalfament on l’estirament profund, la precisió d’energia, la utilització del pes i direccions del moviment i les diferents inèrcies ajudaran a crear una gran gamma de moviments, per després passar a un treball més creatiu i molt físic.

Sobre Bebeto Cidra

Ballarí, coreògraf i professor. Funda la seva pròpia companyia ‘Bebeto Cidra, Cía de Danza’ a Brasil l’any 1986. La companyia s’interessa i treballa en la dansa i el moviment com a motor en les seves produccions, però des dels inicis hi ha un treball paral·lel que ha donat molta importància a les creacions de músiques originals per als seus espectacles, interactuant sovint amb músics dins l’escenari (Martin Hug, Joan Saura, Xavier Maristany, Olvido Lanza), donant lloc també a disciplines com el teatre o el gest.

La companyia continua treballant amb seu a Barcelona a partir de 1992, i des de 2005 forma part del Pla de Residència de creadors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Bebeto Cidra i la companyia, reflexionen constantment sobre conceptes i temàtiques reals, intentant no utilitzar la ficció, així com un interès en tot allò físic, terrenal i tangible encara que sigui interpretat, com podria ser una escultura. Les seves produccions parlen sobre tot de la societat, política i geogràfica, les preocupacions d’aquesta en el present, i per tant, durant els anys ha anat abordant temàtiques que el preocupaven o el commovien com a individu, com conflictes i fronteres entre països, relacions i comportaments generacionals, estereotips i prejudicis de la societat o la migració (immigració-emigració), que és sens dubte el tema que més ha mogut al coreògraf i que més ha abordat la companyia durant els anys. Dramaturgs com Roger Bernat o Xavier Alberti han col·laborat amb la companyia.