Actualitat

Barcelona tindrà un gran festival de dansa

20/09/2016

Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona ho va anunciar ahir al vespre en la conferència política que va pronunciar al Mercat de les Flors. Amb el títol “Trencant els murs. Una política cultural per a Barcelona”, Collboni va exposar 10 objectius i 34 mesures, segons paraules del mateix discurs, dues xifres que sintetitzen el projecte polític per a aquest mandat.
Precisament un de les mesures concretes en matèria d’arts escèniques és la creació d’un gran festival de dansa a la ciutat que contribueixi a generar una autèntica comunió d’interessos entre la ciutadania i les companyies, a la mateixa mesura també va incorporar l’inici de les gestions necessàries per dotar la ciutat d’un espai estable per a la presentació de circ i de les expressions escèniques transfrontereres.

Des de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya – APdC estarem ben atents al desenvolupament de la nova iniciativa, que sense cap mena de dubte ajudarà a la revitalització del nostre sector, juntament amb altres mesures exposades que tenen en compte les arts escèniques en general, com per exemple un anunciat pla de xoc en matèria d’ensenyaments artístics.

Perquè tot això sigui possible el tinent d’alcalde de Cultura creu necessari l’augment del pressupost de cultura d’un 15% (uns 15 milions més) i arribar al 5% del total del pressupost i buscar nous sistemes de finançament (com per exemple la creació d’un fons de capital risc per a creadors i emprenedors).