Actualitat

Barcelona s’afegeix a la crida internacional per aturar l’epidèmia de VIH amb dance4life

25/10/2010

·Prop de 4.000 joves catalans participen aquests dies en els tallers de formació a Barcelona, integrant-se en la major plataforma juvenil mai creada

·Un esdeveniment bianual el proper 27 de novembre connectarà via satèl·lit la capital catalana amb la resta de països participants al dance4life

·La crida també inclou un ball multitudinari al Passeig Lluís Companys de Barcelona el 6 de novembre

Enguany i per primera vegada, la iniciativa dance4life, fundada el 2004 per una ONG holandesa de lluita anti sida i patrocinada per la Unió Europea, s’instal·la a Espanya. El programa educatiu amb major índex d’èxit i major abast internacional ha esdevingut en sis anys una immensa plataforma juvenil pel canvi al món en la qual han participat 500.000 joves. Prop de 4.000 catalans (de 13 i 19 anys) desenvolupen aquests dies els tallers de formació i prevenció de l’epidèmia de VIH/SIDA i ballaran per celebrar-ho el proper 27 de novembre al Club Sant Jordi. Aquest programa, present a 30 països, vol dotar-los de les eines i habilitats necessàries per frenar la pandèmia i motivar-los a formar part del moviment juvenil global que dance4life ha creat.

Aquest movimient va arribar a Espanya el 2008, de la mà d’ ALAS (Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears), i enguany s’ha estès a Santander i Barcelona. A Barcelona la coordinació va a càrrec de l’Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya (ACASC). El compromís per aturar la pandèmia ha portat a involucrar-s’hi a múltiples personatges públics que actuen com a ambaixadors de dance4life, Kofi Annan, Desmond Tutu, DJ Tiesto, Peter Piot, Dr. Nafid Sadic, o Gilberto Gil, entre d’altres.

Dissabte 6 de novembre a les 12 h del migdia, han convocat a tothom a participar en una acció de dansa multitudinària per lluitar contra l’expansió del VIH/SIDA (dancemob), al Passeig Lluis Companys de Barcelona, que s’iniciarà al ritme del tema “Don’t stop me now” de Queen. Aquest serà el primer dels dos actes convocats a la capital catalana. La segona cita serà el 27 de novembre al Club Sant Jordi, en un esdeveniment bianual que se celebrarà de forma simultània a tots els països on dance4life està present. D’aquesta forma, joves de 30 països ballaran simultàniament per celebrar la seva implicació i compromís en aturar l’avenç del VIH/SIDA al món formant una xarxa de solidaritat global.

Més informació: www.dance4life.es · www.flashmobbcn.com

Coreografia de la flashmob:
http://www.youtube.com/watch?v=GhWUP5xtXME&feature=player_embedded