Actualitat

Torna Barcelona Districte Cultural: 228 espectacles repartits en 36 escenaris de tota la ciutat

27/09/2023

Per a la catorzena edició que comença el 6 d’octubre i s’allarga fins al 28 de desembre, Barcelona Districte Cultural inclourà 36 propostes culturals diferents que inclouen el circ, el teatre, la dansa, la música i el cinema infantil. En total 228 funcions, amb projeccions especials per a les escoles i els instituts dels barris.

El cos en moviment per comunicar i expressar-se

Són vuit les propostes de dansa programades en aquesta edició: a A Skin Poem for a Cosy House (Los Escultores del Aire) es parla de la crisi i el dol d’una relació; El Rumbòdrom (Cia. Jose Manuel Álvarez) proposa ballar a ritme de rumba catalana; (ÍOR) + CONTINUUM (Marc Fernández & Julio León) s’aboca a l’hipnotisme d’un moviment perfecte, i Silver Ballad (Cia. LaSúbita) planteja un viatge poètic pels cossos de dones inspiradores.

Veu i ball ens emocionaran a Sosiego (Cia. Aina Lanas & Raquel Lúa) i Àngel Duran Performing Arts ens parlarà de les teories psicoanalistes amb la dansa contemporània de la peça The beauty of it.

Altres disciplines

Un total de 13 propostes conformen l’oferta teatral. Obres com l’adaptació del clàssic de Santiago Rusiñol, El bon policia, amb Ricard Farré i Arnau Puig; o Faking Audition, denuncia dels abusos de poder i la manipulació en càstings i processos de selecció, que presenta el Col·lectiu #H2O. Entre d’altres, comptem amb la parella formada per l’Oriol Genís i la Mont Plans a Cadires, ella premiada amb el prestigiós Margarida Xirgu a la millor interpretació de la temporada teatral a Barcelona; també comptem amb l’actriu Mariona Esplugues, premi actriu revelació Barcelona Teatre d’enguany amb Boja, una obra que parla de salut mental amb humor i en primera persona i que podeu veure al circuit.

L’oferta musical del BDC és paritària en gènere i amb estils musicals ben diferents. Entre les set propostes comptarem amb els directes de Delickites (jazz i ritmes jamaicans), Los Aurora (flamenc fusió i rock experimental), Ölivia Musyk (cançó d’autor i electrònica experimental) o Suzanna (soul, reggae i dancehall).

Programem sis propostes ben diferents de circ per a totes les edats: des d’un espectacle de roda Cyr que visibilitza les identitats dissidents i el transfeminisme (Circografía de una travesti, de la Cia. Victoria Sickness) fins l’humor de propostes com Solo, de la Cia. Roi Borrallas o Insomni, de Dudu Arnalot.

Espectacles i cinema en família

A Barcelona Districte Cultural també volem apropar el teatre i els espectacles al públic més jove. Ho fem amb una oferta familiar que inclou el circ i l’humor de companyies com Rauxa (La Crisi de la Imaginació), la dansa o propostes teatrals com les de Samfaina de Colors (Sense lluna), Estefanía de Paz Asín (La reina del Arga), Festuc Teatre (Bunji, la petita coala) o Pea Green Boat (Gnoma).

A més, els 36 espais que participen en aquesta edició són completament accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Totes les activitats són gratuïtes i les entrades es poden reservar a través del web districtecultural.barcelona