Actualitat

La dotzena edició de Barcelona Districte Cultural oferirà 230 espectacles en 34 escenaris

11/10/2022

Ja és aquí la dotzena edició de Barcelona Districte Cultural (BDC), una iniciativa que va néixer la primavera del 2017 amb la voluntat d’enfortir la cultura de proximitat i facilitar que tothom en pugui gaudir a través dels centres cívics, equipaments culturals i auditoris de centres educatius.

Aquesta tardor, Barcelona Districte Cultural oferirà 230 espectacles d’arts escèniques, música i audiovisuals en 34 espais repartits per tota la ciutat. Una comissió formada per especialistes en diverses arts i pels responsables dels centres avaluen i seleccionen els muntatges, d’acord amb uns criteris artístics i tècnics de qualitat i accessibilitat. Per això, algunes funcions disposaran de guies en braille, subtítols, interpretació en llengua de signes, bucle magnètic, audiodescripcions, maquetes tiflològiques o visites tàctils 30 minuts abans de començar.

El programa combina muntatges i espectacles consagrats amb altres d’emergents. Hi destaquen les propostes de cinema (com els documentals musicals en col·laboració amb l’In-Edit Festival), de circ (com POI, de la Companyia D’es Tro; Els viatges de Bowa, de La Gata Japonesa, o Sin Ojana, de Chicharrón Circo Flamenco), de dansa (com RojosRoges i Violetes, de Miquel BarcelonaBlack, d’Oulouy, o Lo Faunal, de Pol Jiménez), de música (amb Alba Morena, Paula Grande i Anna Ferrer, Las Opinólogas, Electric Gozarela o The Salsa Punk Orchestra) i de teatre (com Ana y Serafín: inquilinos de la perifèria, a càrrec de La Nave Va Teatre i Factoría Los SánchezNUA, Radiografia d’un trastorn, d’Ann PerellóConservando memoria, d’El Patio Teatro; Lázaro, de la plataforma LEAMŎK, o The Frame, a càrrec d’Eléctrico 28).

Barcelona Districte Cultural també aposta pel públic més jove amb una oferta familiar que inclou titelles (com Hamelí, de la companyia Xip Xap), dansa i teatre visual (com KLÉ, d’Addaura), espectacles musicals (com Muuuun, de La Curiosa, o A cau d’orella, de Tal Com Sona), les sessions del Petit Cineclub (amb presentacions lúdiques i didàctiques dinamitzades pel Billy i la Milly Oncle) o l’espectacle Prometeu (una proposta trencadora de l’Agrupación Señor Serrano destinada exclusivament a un públic d’entre 6 i 11 anys, sense adults a la sala, que reinterpreta aquest mite grec).

Totes les activitats de Barcelona Districte Cultural són gratuïtes. Podeu reservar les entrades a través del web districtecultural.barcelona