Actualitat

Barcelona, capital de la cultura durant la presidència d’Espanya a la UE

20/01/2010

El primer Llibre Verd sobre les indústries culturals i creatives elaborat per la Comissió Europea es presentarà al marc del Fòrum Europeu d’Indústries Culturals a Barcelona

Barcelona serà la capital protagonista de la cultura durant la presidència d’Espanya en la Unió Europea (UE). Així ho ha assegurat Ángeles González-Sinde, Ministra de Cultura, en al·lusió al Fòrum Europeu d’Indústries Culturals i al diàleg de ministres de cultura europeus que se celebraran entre el 29 i 31 de març a la capital catalana.

Aquest Fòrum es concep com una continuació del Congrés Internacional d’Economia i Cultura que es va celebrar a Barcelona al maig de 2009. Lluís Bonet, coordinador de la trobada, ha explicat avui que el fòrum s’estructurarà entorn de cinc eixos: el finançament de les indústries culturals; els seus professionals; la internacionalització; la propietat intel·lectual i el desenvolupament territorial.

A partir d’aquests eixos, els ponents i participants abordaran qüestions com els mecanismes d’intervenció financera, els reptes formatius, la gestió de drets; els programes de desenvolupament local i regional, etc. Segons González-Sinde, uns 500 professionals70 ponents participaran en aquesta trobada.

El Llibre verd serà presentat pels propis experts que han participat en el debat previ i a partir de llavors haurà deu sessions específiques per a abordar els cinc eixos temàtics. En la sessió plenària es donarà veu a representants dels diferents sectors de les indústries culturals i el fòrum finalitzarà amb un debat entre un nucli de ministres de Cultura de la UE i experts d’aquestes indústries.