Actualitat

Barcelona balla amb la Mercè

08/09/2011

La dansa serà protagonista a les Festes de la Mercè que enguany es duran a terme del 22 al 25 de setembre, i que tenen a Sant Petesburg com a ciutat convidada.

Marius Petipa i Lev Ivanov van estrenar el 1895, a partir de la música de Txaikovski, una de les coreografies més famoses de la història de la dansa clàssica. El llac dels cignes es va veure per primera vegada al Teatre Mariinski de Sant Petersburg, una de les grans capitals del ballet. Per això la Mercè ret homenatge a la seva ciutat convidada, convertint el Parc de la Ciutadella en un gran escenari: la cascada i el llac esdevenen els espais on es desenvolupa l’acció d’aquest ballet, una versió de 60 minuts de durada que, tot i això, manté les essències coreogràfiques i musicals de l’original. El públic seguirà l’acció del ballet traslladant-se d’un espai a l’altre del parc, en un muntatge en què els espectadors se sentiran especialment involucrats en la història.

Participen en l’espectacle intèrprets destacats com Tatiana Tkachenko i Dimitri Rudachenko, solistes del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, a més del coreògraf Timur Fayziev, que supervisa les seves coreografies. També intervenen ballarins catalans, entre els quals hi ha ballarins del Centre de Dansa de Catalunya, dirigit per Roser Muñoz i Joan Boix (que han estudiat a l’escola Vaganova de Sant Petesburg), i de La Companyia, formació juvenil de ballet clàssic fundada per Elise Lummis, amb coreografies de Lourdes de Rojas. Tot sota la coordinació artística de la coreògrafa Anna Planas.

Es podrà veure del 22 al 25 de setembre, a les 21:30h i a les 23:45h.

Barcelona Balla amb Montse Colomé i Leo Castaldi

D’altra banda, la ballarina i coreògrafa Montse Colomé i Leo Castaldi dirigiran un muntatge de dansa interactiu fet per a ballar, riure i divertir-se en bona companyia. Serà del 22 al 25 de setembre (21:00/ 21:30 h/ 23:15) i tothom qui ho vulgui podrà participar.
Podeu aprendre els passos amb la Montse Colomé:
http://www.youtube.com/watch?v=ZLyG4UwhWpY
També es podrà veure durant les festes de la Mercè una versió de Giselle, del coreògraf i ballarí sevillà Víctor Zambrana, amb la música del carilló de Douai i d’un piano, i la ballarina Carme Martí, formada a l´Institut del Teatre i a Sant Petersburg, que interpretarà una peça de dansa contemporània.  

CAMUT BAND serà una altra de les companyies de dansa que actuarà, amb l’ estrenarà l’espectacle La Dansa dels Sentits Sonors. Es podrà veure dissabte 24/9 a les 15:30h i  diumenge 25/9  a les 15:30.

Veure tota la programació:
www.bcn.es/merce