Actualitat

Balla’m un llibre porta la dansa a les biblioteques

12/04/2016

La dansa tornarà a entrar a les biblioteques públiques catalanes amb “Balla’m un llibre”, un cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que seran presentades i interpretades a les sales de lectura. Amb aquesta acció, volem celebrar el Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril) amb la intenció de difondre aquest llenguatge expressiu, crear públics i impulsar la creació, en aquest cas, creuant les arts de la paraula i del moviment.

Abans de la diada de Sant Jordi, es podran veure a cinc biblioteques públiques d’arreu de Catalunya cinc peces coreogràfiques que han estat creades expressament per a l’ocasió i per a cada biblioteca i els seus lectors i lectores. Totes les peces estan basades o inspirades en textos d’autors clàssics de la literatura catalana.

Els coreògrafs i coreògrafes han estat seleccionats per una comissió presidida per un representant  de l’APdC, i formada per un/a representant del Mercat de les Flors, del Sant Andreu Teatre, i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. “Balla’m un llibre” és una col·laboració entre l’APdC, l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

Fruit del maridatge entre literatura i coreografia han sorgit cinc espectacles que es representaran en les següents dates:

16/04 a les 19h Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d’Amposta – Espectacle Ay de mi d’Oriol Escursell a partir del text Camins de nit, de Sebastián Juan Arbó.

22/04 a les 18hBiblioteca Municipal de Lloret de MarCoses de llàgrimes de Quim Vilagran a partir de Sunt Lacrimae Rerum, de Joan Vinyoli.

22/04 a les 19hBiblioteca de GuissonaSi són roses floriran de Gemma Peramiquel a partir de l’obra amb el mateix nom, de Manuel de Pedrolo

22/04 a les 19.30hBiblioteca Pública Terra Baixa del VendrellMaria Rosa de Gemma Güell a partir de l’obra amb el mateix nom d’Àngel Guimerà.

22/04 a les 20hBiblioteca M. Serra i Moret de Pineda de MarBallant ballàvem de Laia Santanach a partir de diverses obres de Joan Coromines.