Actualitat

Bailando un tesoro: videojoc sobre dansa espanyola inspirat en el Ballet Nacional d’Espanya

08/10/2018

El Ballet Nacional d’Espanya es llança a conquistar als més joves parlant-los en el seu llenguatge. El dels videojocs. Per això ha desenvolupat Bailando un tesoro, el primer videojoc inspirat en la dansa espanyola que vol apropar aquest art als més petits a través de la tecnologia.

El joc permet al jugador viure l’evolució d’un ballarí des dels seus primers passos fins arribar a ballar amb el Ballet Nacional d’Espanya. En aquesta història virtual, el jugador avança al costat de companys i professors per aprendre i dominar els quatre estils de dansa espanyola: flamenc, escola bolera, folklore i dansa estilitzada. Un viatge d’aprenentatge en el qual el jugador ha de treballar dur per superar les diferents proves fins aconseguir entrar a la companyia del Ballet Nacional d’Espanya.

Està disponible per a dispositius mòbils i tablets amb descàrrega gratuïta i té una durada aproximada d’1 hora. Està dirigit especialment a nens entre 8 i 12 anys.

El projecte està organitzat pel Ballet Nacional d’Espanya en col·laboració amb el grup e-UCM, que pertany al Departament d’Enginyeria de Software i Intel·ligència Artificial de la Facultat d’Informàtica de la Universitat Complutense de Madrid, els quals han treballat amb els ballarins per recrear els seus moviments i els estils de dansa espanyola. També compta amb el suport d’Acció Cultural Espanyola (AC/E).