Actualitat

AVÍS IMPORTANT: Indignació per les limitacions a l’accés a l’ajuda extraordinària per a artistes

15/05/2020
Dijous 14 de maig vam dur a terme una sessió d’assessorament amb l’advocada de l’APdC Andrea Leunda, per tractar tots els dubtes sobre les ajudes a professionals del sector cultural i la dansa.
Part del contingut va tractar de com demanar la nova ajuda per a artistes d’espectacles públics.
Avui hem rebut les instruccions facilitades pel SEPE respecte a la prestació extraordinària per als i les artistes aprovada en el RD 17/2020 del 5 de maig (BOE 6 Maig), en la qual no només confirma que aquesta prestació consumeix els dies cotitzats (contràriament al que exposava la guia de l’INAEM) sinó que, a més a més, estableix com a termini de presentació de sol·licituds, única i exclusivament, 15 dies hàbils (sense comptar dissabtes, diumenges i festius) a comptar des del 8 de maig, per tant el termini acaba el 28 de maig.
Des de l’APdC volem fer palesa la nostra màxima indignació per l’establiment d’una limitació temporal a les sol·licituds per part del SEPE que no es contempla en la norma, ja que fins i tot L’INAEM, en la seva guia sobre la prestació, mantenia que es podia demanar fins a finals d’any.
Suscrivim plenament el comunicat de CONARTE i us fem saber que ja estem treballant per revertir aquest termini imposat pel SEPE. No obstant això, a dia d’avui recomanem a les persones que tinguin la intenció de sol·licitar aquesta prestació, que omplin el formulari abans del 28 de maig.