Actualitat

Avelina Argüelles i Keith Morino, nous directors dels conservatoris de dansa de l’Institut del Teatre

31/07/2008

La direcció general de l’Institut del Teatre va nomenar el 18 de juliol la professora Avelina Argüelles com a nova directora en funcions del Conservatori Superior de Dansa que formarà equip amb Jordi Fàbregas i Elena Dueso. I el 8 de juliol va nomenar el professor Keith Morino com a director en funcions de l’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/ Conservatori Professional de Dansa (EESA-CPD) del mateix Institut del Teatre.

Els nous càrrecs seran oficials a principi de curs, quan acabin els tràmits legals per al seu nomenament. Ambdós substitueixen Ramon Oller.

Avelina Argüelles Miranda, llicenciada en Filosofia, és coreògrafa, ballarina i pedagoga. El 1980 va formar la seva companyia amb la qual ha desenvolupat un estil i repertori coreogràfic propis. Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals.

Ha fet estudis de dansa clàssica, contemporània, flamenc,castanyoles, jazz i mim, a diversos països. Ha estat directora i cofundadora del departament de dansa contemporània de l’antiga Escola Superior de Dansa i coreografia del Institut del Teatre, (anys 80). Des de fa tres anys ha estat Directora del Departament de Moviment de les Escoles Superiors del Institut del Teatre. Ha format part de col·lectius de dansa fins al 1980, quan va formar la seva companyia. Darrerament s’ha centrat al treball de docència i investigació. Fa classes a l’Institut des del curs 1977-78.

Nascut a Canadà, Keith Morino va estudiar dansa clàssica, flamenc i moderna al National Ballet School of Canada. És coreògraf i ballarí de dansa contemporània (Cia. Metros, Nederlands Dans Theater, IT Dansa…). Imparteix classes de dansa clàssica i contemporània a l’Institut del Teatre i ho ha fet en altres centres i escoles, com ara la UAB, i companyies de Suècia, Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, França i Espanya.