Actualitat

‘Atlas’, projecte de creació comunitària, obre el FESTIVAL SÂLMON al Mercat de les Flors

06/02/2018

El programa Art i Part és el primer programa municipal de creació artística comunitària als barris de Barcelona que durant el curs 2017-2018 acompanya 5 processos de creació a 5 barris de la ciutat. Fomenta creacions artístiques col·laboratives a on veïns i veïnes són acompanyats per professionals de les arts en una recerca que utilitza llenguatges diversos, híbrids i experimentals, que van des de les arts vives fins a les visuals i audiovisuals o les noves tecnologies, sempre cercant un equilibri.

L’espectacle Atlas, d’Ana Borralho i Joâo Galante, serà la primera posada en escena del programa, el qual obrirà el FESTIVAL SÂLMON, al Mercat de les Flors, el 8 i 9 de febrer. És un dels dos espectacles resultants del partenariat liderat per El Graner al barri de La Marina, un barri fabril amb un fort esperit de lluita obrera. Les dues creacions comunitàries que s’hi estan portant a terme volen explorar aquest passat amb la participació de veïns, antics treballadors de la Seat i la Philips, i altres barcelonins que n’han volgut formar part.

L’espectacle consisteix en una perfomance teatral que ha comptat amb la participació de 100 persones que s’hi han inscrit prèviament a través d’una convocatòria oberta on s’hi van inscriure 329 persones. En aquesta obra, els artistes pretenen construir l’atles de l’organització social i portar a escena les inquietuds dels ciutadans. Serà al mes de juliol quan es podrà veure el resultat del segon projecte de la Marina, Vida Laboral, liderat per Clàudia Faci. 

El projecte del barri de La Marina està realitzat amb el partenariat d’El Graner, com a entitat motora, i la col·laboració de Vulnus, ART-transforma, ASPROSEAT, Hospital Sant Pere Clave, IES. Montjuic, Escola Barkenon, Mamis de la Marina, Casa del Colors, ESB Collserola, Casa del rellotge, Memorial democràtic de la SEAT, Imagina’t, IES Domenech i Muntaner, Biblioteca Francesc Candel i Diari de la Marina.  

El programa Art i Part és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), en el marc de Barcelona Districte Cultural.    

Més informació al web http://lameva.barcelona.cat/districtecultural/ca/projectes/la-marina