Actualitat

Assemblea ordinària de l’APdC

15/01/2009

El passat 22 de desembre va tenir lloc a la Casa Golferichs de Barcelona l’Assemblea anual de l’APdC. L’associació va explicar els projectes que s’han dut a terme durant aquest 2008 i els que vol dur a terme el 2009.

Quant a la defensa i la millora dels drets laborals es va parlar de la revisió del pacte laboral i el treball per la creació de la confederació Sindicart, així com de les reunions en matèria laboral que ha dut a terme amb les associacions de Madrid i València. De cara al 2009 es vol acabar la negociació del pacte Laboral.

Pel que fa a polítiques culturals, àrea en la que es fa fer especial èmfasi, es va parlar del Consell de les Arts i del nomenament dels seus membres i la junta es va comprometre a anar a parlar amb el Consell per a que reculli la realitat del sector. També es va parlar del pla integral de la dansa, text que encara no està aprovat; i de la participació de l’APdC al Foro de Tenerife i a la comissió del Pla estratègic de la Dansa estatal.

També es va parlar del projecte de les fàbriques de creació i de la resolució de la convocatòria pública del projecte seleccionat per a la fàbrica Philips, atorgat a Àngels Margarit.

Pel que fa a polítiques educatives s’està preparant una comissió d’educació i l’APdC segueix darrere del tema de les equivalències. A més, l’associació es compromet a trobar la manera d’incidir en la problemàtica de l’Institut del Teatre donat que els socis manifesten el seu malestar, especialment els estudiants del Grau Superior. També es va parlar de la problemàtica de les escoles amb les societats de gestió de drets d’autor i es va explicar que des de l’associació defensem que la dansa és un ensenyament i que hauria d’estar exempta de pagar aquests drets.

Pel que fa al desenvolupament professional, es van destacar els nous cursos de formació que s’han posat en marxa, així com del servei d’assessorament permanent i les classes tècniques de manteniment que se seguiran oferint a la Caldera.

Quant a comunicació, es va destacar el nou portal dansacat.org, pàgina web que durant el 2009 es consolidarà. Es va demanar als socis la seva participació a través dels debats i els comentaris i es va explicar que al mes d’octubre s’ha ampliat l’equip amb una persona encarregada de la comunicació. També es va donar el llibret corporatiu de l’APdC, la nostra carta de presentació davant de les institucions.

Sobre el Dia internacional de la Dansa es va explicar la intenció de continuar amb El Dia D, monogràfic de dansa publicat entorn aquestes dates, centrat en el valor de la dansa; a més de la roda de premsa anual i una acció performàtica al carrer. D’altra banda, els Premis anuals de l’associació es desvincularan del DID i es faran a final d’any amb una celebració per al sector.

Durant tota l’Assemblea es va establir un debat fluid entre els socis i es van recollir les seves inquietuds.

Agraïm la implicació de totes les persones que varen assistir a l’assemblea i d’aquelles que ens van fer arribar la seva opinió per altres vies.