Actualitat

Ja tenim artistes i companyies seleccionades per a la novena edició del Circula

27/04/2023

Per a aquesta edició del 2023 la convocatòria introdueix una modalitat nova: residència de recerca i creació

La novena edició del projecte estatal Circula! Tren de creació i formació en dansa ja té noms i dates. Com a principal novetat, aquest any el programa presenta una modificació substancial de les bases, contingut, enfocament i objectiu, afegint una nova modalitat de residències de recerca i creació.

A sis de les set comunitats participants aquesta serà la modalitat amb què treballin les creadores seleccionades. De les 81 propostes rebudes aquest any, les seleccionades han estat:

Modalitat de recerca i creació

Asociación Andaluza de Profesionales de la Danza (PAD): Ane Zapirain Gorostegui (de l’ADDE) amb el projecte “Las Crudas”. La residència serà al CENTRO DE CREACIÓN COREOGRÁFICA DE ANDALUCÍA (Sevilla), al segon semestre, amb una durada de dues setmanes.

Asociación de Profesionales de la Danza del País Vasco (ADDE): Rebeca Carrera (de la PAD) amb el projecte “Señora”. Residència a EUSKADI en col·laboració amb el festival LABO XL (Donostia), del dijous 2 al dijous 16 de novembre a DANTZAGUNEA (Errenteria). El 16 de novembre es realitzarà la mostra oberta al públic del procés de creació a Donostia dins de la programació de la cinquena edició del festival LABO XL.

Plataforma artes do movimiento de Galicia (PAM): Cristina Cazorla (de l’APDCM) amb el projecte “Muller nova” i Maya Triay i Mariona JC amb “Descaminarse”. Les residències tindran lloc a A Casa Vella, Allariz (Ourense).

Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Va­lenciana (APDCV): Federica Porello (de l’APdC) amb el projecte “Vicini” (en col·laboració amb Xavi Moreno, Maria Mora i Majo Villafaina). La residència tindrà lloc del 12 al 23 de desembre a LA MUTANT, Espai d’Arts Vives de València.

Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC): Malena Albarracín (de l’APDCV) amb el projecte “Milonga Taura”. La residència es durà a terme al Convent de les Arts (Alcover).

Asociación de Profesionales de la Danza en la Comunidad de Madrid (APDCM): artista (de la PAM), lloc i data per determinar.

Modalitat d’exhibició

Associació de Professionals de la Dansa de les Illes Balears (APDIB): Aquesta comunitat participa aquest any en el format d’exhibició i de totes les seleccionades durant el 2022 ha escollit “Tradere” de Laia Santanach. Actuarà al festival Palma en Dansa 2023 (7 de maig).

CIRCULA! Tren de creació i formació a Dansa és una iniciativa emmarcada dins de l’organització Danza-T i impulsada per diferents associacions de professionals de la Dansa de l’Estat espanyol que té l’objectiu de facilitar la mobilitat dels seus professionals des del 2015. Integren aquest projecte l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Asociación de Profesionales de la Danza en la Comunidad de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Va­lenciana (APDCV), l’Asociación de Profesionales de la Danza del País Vasco (ADDE), l’Asociación Andaluza de Profesionales de la Danza (PAD), l’Associació de Professionals de la Dansa de les Illes Balears (APDIB) i la Plataforma artes do movimiento de Galicia (PAM).