Actualitat

‘Art i Exclusió social’ a l’Arts Santa Mònica de la mà de Finmatun

27/08/2012

Dimarts 4 de setembre s’inaugura a l’Arts Santa Mònica (Sala Balcó) l’exposició retrospectiva 2006/2012 ‘Art i exclusió social’ de Finmatun, que es podrà veure fins al dia 15 del mateix mes. L’Associació Cultural Finmatun exhibeix els treballs de vídeo (incloent videodansa, documental i videoclip), fotografia i so duts a terme des de l’any 2006 amb persones privades de llibertat en l’àmbit de presons catalanes. L’exposició s’acompanya de projeccions i xerrades-debats obertes al públic amb la participació de professionals del àmbit social i cultural. D’aquesta manera es posa en debat la funció de l’art com a eina de transformació social i la democratització del treball artístic. Des de Finmatun defensen que l’art és una eina d’expressió i de comunicació, però també d’intervenció i de transformació. Busquen que l’art deixi de ser elitista tant pel costat dels qui són capaços de fer art, com dels qui són capaços d’entendre’l i gaudir-lo.

Divendres 7 a les 19h tindrà lloc la taula rodona sobre Art i Presons, amb la participació d’educadors, monitors, artistes, participants als tallers; i dissabte 8 a les 18:30h es podrà veure l‘actuació amb música i dansa en directe “Projecció-In
tervenció LAVDA”, realitzada a la presó Can Brians, coproduïda per Nats Nus Dansa, i amb la participació de la ballarina i creadora Cecilia Colacrai.