Actualitat

Arriba la segona edició del Barcelona International Dance Exchange (BIDE)

26/02/2010

Del 4 al 7 de març la ciutat comptal acollirà el Barcelona International Dance Exchange (BIDE), una plataforma per al treball en xarxa i l’intercanvi entre corògrafs, ballarins i performers professionals. Així, per segon any consecutiu, acollirà a un grup de 50 persones de més de 20 països de diferents cultures i disciplines de moviment i oferirà una estructura de treball que permeti que els professionals es puguin conèixer, intercanviïn les seves experiències i mostrin les seves creacions al públic de Barcelona.

Durant el procés del BIDE es treballarà en laboratoris que cada participant podrà triar segons el seu interès. L’estructura de treball que proposa és la de formar grups heterogenis composats per artistes que comparteixin els seus interessos i projectes creatius.  A més, realitzarà una mostra oberta el 6 de març a les 20h a la sala 0 de La Caldera ( c/ Torrent d’en Vidalet, 43) amb un meeting point en finalitzar la performance.

Un cop finalitzat l’esdeveniment oferirà també aquest any 2010, a través de la col·laboració amb els socis, una sèrie d’accions anomenades post-BIDE per als participants amb l’objectiu de continuar els processos de creació i investigació. Seran 2 residències d’investigació de 10 dies, una a tragantDansa al mes de juliol, i una altra a La Caldera al mes d’octubre. També s’oferirà un beca per a participar al festival Contact meet Contemporary a Gottingen (Alemanya), del 26 al 31 de juliol, i una sèrie de conferències durant la celebració del Dia Internacional de la Dansa.

La trobada compta amb el suport de reconegudes plataformes de dansa com La Caldera, el Certamen Coreográfico de Madrid, Area, espai de dansa i creació, tragantDansa, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, i el Centre Civic Barceloneta; així com amb el suport d’ importants institucions europees com la North Karelia College of Finland, el Master’s studies of Contemporary Dance Pedagogy de la University of Music and Performing Arts (Frankfurt) i el Festival Contact meet Contemporary d’Alemanya.

Més informació a www.bide.de