Actualitat

Arriba la 14a edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou

15/10/2015

Un any més torna el Festival Escena Poblenou, un festival de creació contemporània multidisciplinar que té com a vocació apropar el públic a les manifestacions artístiques contemporànies i donar suport a creadors. La seva XIV edició serà del 22 al 25 d’octubre i s’hi podran veure propostes de dansa, circ, teatre, música, humor, arts del moviment, i altres disciplines que hibriden gèneres per a comunicar-se amb l’espectador.

El festival compta amb el Projecte Embrions, per donar a conèixer iniciatives que estan en estat de gestació i que en un futur esdevindran projectes escènics; el Projecte Escena +Dones, per oferir un espai de visibilitat, exhibició i reflexió de les dones a l’escena; el Projecte Educació i Joves, que vetlla per implicar els més joves en els processos de creació; i el Projecte Territori, molt vinculat amb la singular història del barri del Poblenou.

L’edició d’enguany té un marcat caire social, ja que creu que ara més que mai és necessari fer d’altaveu de projectes que parlen d’una realitat social actual que ens està colpejant, com la de l’exili. Així doncs, Escena Poblenou acollirà l’espectacle Fugit de la companyia Kamchàtka amb la col·laboració de Metges Sense Fronteres i l’Ajuntament de Barcelona.

A més, recolza la creació de nous artistes, a través de la concessió de tres beques residència per a què puguin desenvolupar els seus projectes i presentar-los finalment al festival.

Escena Poblenou comptarà amb diverses activitats paral·leles com jornades, xerrades i tallers, adreçades a professionals i al públic general, sobre creació i públic, art i activisme social, complicitats per al suport a la creació nacional i internacional, i també es presentarà la Plataforma d’Arts al Carrer.

Veure tota la programació