Actualitat

Arriba el 6è Festival de Claqué de Barcelona

06/05/2009

El Festival de Claqué de Barcelona, que es durà a terme del 24 al 31 de maig a Barcelona, arriba a la seva sisena edició. Organitzat per l’Associació Tot pel Claqué comptarà amb actuacions d’artistes nacionals i internacionals que tindran lloc a diferents espais de la ciutat.

El principal objectiu d’aquest festival és donar a conèixer el claqué i convertir-se en un reclam pels ballarins de dins i fora del país. Entre les seves activitats podem destacar:

Gala inaugural: en la qual les companyies i ballarins professionals presenten peces de les seves obres amb l’ànim de mostrar les noves tendències i la diversitat d’estils. Molts d’aquests treballs han estat també en festivals internacionals o estan de gira en diferents punts de l’estat i de l’estranger. És un gran event que incentiva i estimula la creació de nous espectacles.

Claqué al carrer: es una secció dedicada a tots els alumnes i escoles del país que desitgin participar. L’acte consisteix en una mostra de claqué al carrer, on els diferents grups de tots els nivells presenten el treball realitzat durant el curs escolar, amb la pretensió de que tots tinguin la oportunitat de ballar en un escenari. Junt amb això, trobarem també punts d’informació d’escoles on poder aprendre aquesta disciplina, espectacles, revistes, llibres,etc.

Tap Jam. Es tracta d’un espectacle basat en la improvització dels ballarins que, acompanyats per un trio de músics de jazz en directe, permet als professionals que així ho desitjin pujar a ballar amb el tema musical previament seleccionat. Dins també de la Tap Jam, es realitzen coreografies estandard de claqué, on es convida a ballar a tots aquells que les coneguin.

Descarrega’t el programa aquí.