Actualitat

Arriba als cinemes catalans el documental ‘Five days to dance’

27/10/2014

Es poden canviar les coses en cinc dies? Canviar la societat, la forma de relacionar-nos o els mètodes d’ensenyament? El documental Five Days to Dance mostra que es poden emprendre actes subtils per canviar el món. 

Un dilluns al matí, una parella de ballarins es presenten en una aula d’un Institut a Sant Sebastià. Anuncien a un grup d’adolescents que pararan les classes, ballaran junts durant cinc dies i, finalment, pujaran a un escenari aquell mateix divendres per representar una coreografia.  

En un sistema educatiu en què les arts escèniques i plàstiques es consideren matèries inferiors a les ciències o les lletres, la dansa és un llenguatge desconegut per a la majoria d’alumnes. Però, per mitjà d’ella, aprendran a comunicar-se amb el cos, a expressar-se a través del moviment i el contacte físic.  

Wilfried van Poppel, ballarí i coreògraf holandès, i Amaya Lubeigt, ballarina de Sant Sebastià, són els responsables del projecte. Deixebles de Pina Bausch, Susanne Linke, Urs Dietrich i Royston Maldoom, entre d’altres, van fundar la companyia de dansa teatre “De LooPERS”, amb la que desenvolupen projectes de dansa comunitària arreu d’ Europa.  

La pel·lícula va ser cloenda del Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona amb una gran acollida i s’ha presentat recentment al Festival de Sant Sebastià on va esgotar localitats en totes les seves projeccions.

El documental es podrà veure durant el mes de novembre a més de 50 sales. El 6 de novembre, per exemple estarà a l’Aribau Multicines, i el 7, al Balmes Multicines. També el 6 de novembre hi haurà un passi gratuït, a les 20:00 al Portal 22 (Valls).Totes les projeccions previstes a Catalunya les podeu consultar aquí.

http://www.youtube.com/watch?v=G211QenHzJY&feature=youtu.be