Actualitat

Arriba al cinema “Pina”, documental en 3D de Wim Wenders

21/09/2011

El proper 30 de setembre arriba als cinemes catalans la pel·lícula Pina de Wim Wenders. Un documental en 3D escollit per a representar Alemanya als Premis Oscar en la categoria de Millor Pel·lícula Estrangera, convertint-se en el primer documental germana que optarà a aquest premi.

Escrit, dirigit i produït per Wim Wenders, el film revolucionarà la relació entre el cinema i la dansa, no només per estar gravat en 3D, sinó pel seu plantejament. Rodat íntegrament en escenaris urbans i naturals de Wuppertal, ciutat alemanya on Pina va residir durant 35 anys i llar de la Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.

El Tanztheater Wuppertal Pina Bausch i Wim Wenders
Després de la sobtada mort de Pina Bausch en l’estiu de 2009 – enmig dels preparatius conjunts abans del rodatge – Wim Wenders, es va replantejar la seva pel·lícula sobre i amb Pina Bausch. Wenders va utilitzar les coreografies que havien seleccionat conjuntament amb la creadora: “Café Müller”, “Le Sacre du printemps”, “Vollmond” i “Kontakthof”, – imatges i arxius d’àudio de la seva vida, així com enregistraments en 3D dels membres de la companyia Tanztheater Wuppertal, que a la primavera de 2010 van ballar en record de la seva mentora.

En cap moment, durant els més de 20 anys d’amistat personal, Wim Wenders i Pina Bausch van abandonar la seva idea de fer junts una pel·lícula de dansa. Però no va ser fins llavors, quan gràcies a les possibilitats de la tecnologia digital del 3D, van trobar la plasticitat i l’expressivitat emocional que durant tant de temps havien buscat per poder dur-la a la gran pantalla.
http://www.youtube.com/watch?v=cXpFD7gi8R0
Més informació: www.avalonproductions.es/pina