Actualitat

Arrenca una nova edició dels principals programes de creació artística impulsats per l’ICUB i el Consorci d’Educació de Barcelona

13/10/2023

Comença un nou curs i s’inicia la nova programació de Cultura i Educació. En el darrer curs, més d’un miler d’alumnes van participar en els diversos programes impulsats per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació Barcelona (CEB), en cooperació amb agents culturals i educatius de la ciutat.

Totes aquestes propostes tenen un element en comú i és que uneixen dos àmbits que són essencials per revertir la desigualtat en l’accés i la pràctica cultural. A banda, tots els programes de Cultura i Educació suposen una innovació des del punt de vista educatiu, ja que posen en valor el paper dels centres com a generadors de continguts i creadors, més enllà del seu rol com a divulgadors i transmissors.

Així desenes de creadors i creadores col·laboraran amb una cinquantena d’escoles i instituts de la ciutat i les seves rodalies en activitats que promouen la creació artística contemporània en contextos educatius.

D’entre els diferents programes que vinculen la creació artística i els centres educatius cal destacar EN RESiDÈNCiA, espais c, Fora de Reserves, TOT DANSAEscena Pilot, Temps d’Art, ViBRA, Caixa d’eines i el Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona.

Aquests programes tenen per objectiu reforçar el vincle entre la creació artística i l’educació a la ciutat a partir de connexions entre els creadors contemporanis i els centres educatius. Tots ells, s’emmarquen dins el Pla de Drets Culturals de Barcelona i de la Mesura de govern Cap a una política pública de cultura i educació

La majoria d’aquests programes es duran a terme durant tot el curs i culminaran amb una presentació pública a finals de maig.