Actualitat

L’APdC s’adhereix al manifest de protesta contra la condemna al raper Pablo Hasél

10/02/2021

L’Associcaicó de Professionals de la Dansa de Catalunya s’adhereix al manifest impulsat per l’Acadèmia Catalana de la Música en favor de la llibertat d’expressió i en contra de la condemna a Pablo Hasél. Aquest manifest serà llegit en una concentració de suport del sector cultural que tindrà lloc el dijous 11 de febrer a les 16:00h a la Plaça del Rei de Barcelona.

Manifest contra la condemna a Pablo Hasél

Condemnat per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme per unes opinions  manifestades en uns tweets i per la lletra d’una cançó, Pablo Hasél es convertirà en el primer artista empresonat efectivament a l’estat espanyol des dels inicis de la transició democràtica. La llista però de processaments, imputacions i  condemnes a artistes en els últims anys, converteix a l’estat espanyol en un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món.

Avui és Pablo Hasel, demà serà qualsevol altre creador o intèrpret de qualsevol altra disciplina. Ni entenem ni podem permetre que algú pugui ser condemnat i empresonat per expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o a través de qualsevol disciplina artística. Considerem aquesta condemna, així com les de la resta de companys i companyes que es troben en una situació semblant, un atac directe a un dret fonamental com és el de la llibertat d’expressió personal i artística.

  • Manifestem el nostre suport a Pablo Hasél i el nostre rebuig total i absolut  al seu empresonament.
  • Demanem l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències  condemnatòries de  tots els artistes processats per la seva expressió artística.
  • Exigim al Govern de l’estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials,  el respecte més escrupolós a la llibertat d’expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans.