Actualitat

Apadrina un arbre al “Bosque de la Danza”

23/07/2009

La Casa de la Danza i la Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Logronyo junten les seves forces en un nou i singular projecte que uneix la dansa i medi ambient: el ‘Bosque de la Danza’. Un bosc urbà que estarà situat en ple Campus Universitari i integrat en el Parc de l’Ebre. Un espai d’uns 3.000 m2 en els quals es plantaran gingko bilobas, xiprers i llorers.

La Casa de la Dansa ha iniciat una campanya entre ballarins i coreògrafs espanyols denominada “apadrina un gingko biloba”. L’objectiu és col·laborar amb el medi ambient, creant el primer bosc de la dansa, els arbres de la qual tinguin el nom de les estrelles espanyoles de la dansa. Aquesta iniciativa permet mostrar aquest costat solidari, ecològic i humà que el sector de la dansa també posseeix.

El gingko biloba és un arbre mil·lenari amb propietats curatives, i capaç de resistir a les radiacions malignes que van produir les bombes atòmiques que es van llançar sobre Hiroshima i Nagasaki. Es tracta d’un arbre de creixement bastant lent i amb una solidesa digna de qualsevol reconeixement. Un arbre que s’assembla bastant a tot el procés d’aprenentatge i formació d’un ballarí/a: constant, assossegat i consistent.

El passat 27 de maig de 2009 es va dur a terme la primera plantació de gingko biloba a ‘el Bosque de la Danza’. Per a l’ocasió, la Casa de la Danza va reunir un planter excepcional de representants del món de la dansa espanyola: Víctor Ullate (mestre, i coreògrafo), Laura Hormigón i Óscar Torrado (Primers Ballarins Internacionals), Juan Carlos Santamaría (coreògrafo i director de Santamaría Companyia de Dansa, Premi Nacional de Dansa 2008), Javier Barón (bailaor, corògraf i Premi Nacional de Dansa 2008) i Víctor Burell (degà de la crítica de dansa a Espanya). Una placa de metacrilat recordarà la donació d’aquests personatges al bosc, dins la campanya “apadrina un gingko biloba”.

Més informació a: www.casadeladanza.com