Actualitat

Anunciats els finalistes dels XXI Premis Max

04/05/2018

El comitè organitzador dels Premis Max ha donat a conèixer els finalistes de les 19 categories a concurs de la 21a edició d’aquests guardons organitzats per la Fundació SGAE, amb el propòsit de reconèixer el talent dels professionals del Teatre i la Dansa del nostre país i la promoció dels espectacles de la temporada.

El jurat, presidit per Maxi Rodríguez i compost per Antonia Bueno, Juli Disla, director institucional d’Arts Escèniques de la Fundació SGAE, Carmen Dólera, Albert Mestres, Diana de Paco i Eduardo Pérez Rasilla, ha estat l’encarregat de triar als finalistes. Dels 395 espectacles inscrits en aquesta edició, 137 van resultar candidats, dels quals només 37 espectacles han arribat a l’última fase, congregant un total de 57 finalistes.

Els candidats en les categories de dansa són:

Millor espectacle de dansa

La desnudez, de Cia. Daniel Abreu.
Moaré, d’Ariadna Montfort.
The Lamb, d’Asociación Cultural Kor’sia i Gabriel Blanco Mendoza.

Millor coreografia

Daniel Abreu, per La desnudez.
Marta Carrasco, per Perra de nadie.
Ariadna Monfort, per Moaré.

Millor intèrpret femenina de dansa

Marta Carrasco, per Perra de nadie.
Clara Pons, per Topa.
Eva Yerbabuena, per Apariencias.

Millor intèrpret masculí de dansa

Daniel Abreu, per La desnudez.
Miguel Ballabriga, per Broken lines.
Dimo Kirilov, per Broken lines.

Destaca la presència d’espectacles de dansa en altres categories no exclusives, com la d’espectacles de carrer i la d’espectacles revelació:

Millor espectacle de carrer 

Meeting point, de Ertza.
Topa, de Kukai Dantza y Brodas Bros S.L.
(El tercer espectacle finalista és Olea, de Visitants Escènica, S.L.)

Millor espectacle revelació:

Broken Lines, de Ritmos del Mundo Asociación.
(els altres dos espectacles finalistes són Fairfly, de La Calórica y Teatre Tantarantana i Maldito otoño, de La subterránea.

Els guanyadors de la 21a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es donaran a conèixer el proper 18 de juny a la gala que se celebrarà al Cartoixa Center CITE de Sevilla. A més de les 19 candidatures a concurs es concedeixen 3 premis especials: Premi Max d’Honor, que ha reconegut la carrera del dramaturg i director teatral José Sanchis Sinisterra; el Max Aficionat o de caràcter social, que es donarà a conèixer al mes de maig; i el Max Especial del Públic, que se sabrà un cop conclogui el termini de votació. Aquest any, els Premis Max compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sevilla.

Organitzats per la Fundació SGAE des de 1998, els Premis Max, el guardó està dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona-1919/1999), impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra, s’han consolidat al llarg d’aquests anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les Arts Escèniques a l’Estat espanyol.

Accedeix al llistat complet de finalistes.