Actualitat

Anna Maleras i Cesc Gelabert, Medalles d’Or al Mèrit Cultural de Barcelona

25/02/2019
La dansa està d’enhorabona. El divendres 22 de febrer el Consell Municipal, en sessió plenària, aprovava el lliurament de 3 Medalles d’Or al Mèrit Cultural, dues de les quals dirigides a dos professionals de la dansa: Anna Maleras i Cesc Gelabert.
El Plenari destaca Anna Maleras com “una figura clau en l’entrada de Barcelona a les tendències artístiques que han marcat la dansa durant la segona meitat del segle XX a escala mundial i en la formació de generacions senceres de ballarins a la ciutat de Barcelona. Se li reconeix el seu paper cabdal en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de la dansa, generant l’entrada de nous corrents artístics a la ciutat i exportant-la alhora com a centre de formació de primer nivell”.
A Cesc Gelabert se’l considera “un dels coreògrafs i ballarins més importants de la història recent de Barcelona. Un creador que ha establert unes profundes arrels a la ciutat i reconegut artista en el camp de la dansa a nivell internacionals. Se’l reconeix per haver connectat Barcelona amb la modernitat en el món de la dansa, per la qualitat de les seves creacions i per la seva condició de pioner en l’exportació de dansa feta a Catalunya d’alta qualitat”.
La tercera Medalla d’Or al Mèrit Cultural ha estat atorgada a Daniel Giralt-Miracles, figura cabdal en l’expansió del coneixement sobre el patrimoni artístic barceloní del segle XX gràcies a la seva tasca com a crític, comissari i director museístic.
En aquesta mateixa sessió és reconeixia a Arcadi Oliveres amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic, per la seva trajectòria a favor dels drets humans.