Actualitat

Àngels Margarit, premi Nacional de Danza 2010

30/11/2010

La coreògrafa, ballarina i pedagoga Àngels Margarit, i la ballarina Rocío Molina -deixeble de María Pagés- han obtingut el Premi Nacional de Danza 2010 en les modalitats de Creació i d’Interpretació, respectivament, que concedeix el Ministerio de Cultura, i que està dotat amb 30.000 euros per a cada guardonat.

El jurat ha decidit guardonar a la creadora catalana per “la seva trajectòria com a creadora d’un llenguatge coreògrafic i estil propis que no ha deixat d’enriquir amb una constant tasca d’investigació; pel seu reconeixement internacional i per la seva generositat en la formació de creadors contemporanis”.

De la jove ballarina Rocío Molina (Màlaga, 1984) el jurat ha destacat “la seva aportació a la renovació de l’art flamenc i la seva versatilitat i força com intèrpret capaç de manejar amb llibertat i valentia elsmés diversos registres, característiques que s’expressen de manera especial en els seus últims treballs ‘Or vell’ i ‘Quan les pedres volen'”.

El premi ha estat fallat per un jurat presidit per Félix Palomero, director de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (INAEM). També han format part d’aquest jurat el sotsdirector de l’INAEM, Antonio Garde, que ha actuat de vicepresident; Ana Victoria Cap, Omar Khan, Manuel Llanes, Julia Martín Alafont, Alfonso Ordóñez Maray, Pep Ramis, en representació de la companyia Mal Pal, i Lola Greco, ambdos guardonats al 2009.