Actualitat

Àngels Margarit, nova directora del Mercat de les Flors

02/01/2017

El Consell General del Consorci del Mercat de les Flors, reunit el 30 de desembre a l’Ajuntament, després de valorar les diferents propostes presentades al concurs internacional per la nova direcció ha decidit que la direcció artística de la Casa de la Dansa durant els propers 4 anys recaigui en la coreògrafa catalana Àngels Margarit (Terrassa, Vallès Occidental, 1960). La comissió de valoració, que ha tingut en compte les recomanacions de la comissió d’assessors, ha valorat la seva trajectòria en el sector de la dansa, el reconeixement de la professió, la seva vinculació amb projectes educatius i la seva experiència en la gestió de festivals. Aquests són dos factors que l’avalen per poder ser la nova responsable del Mercat de les Flors i per continuar la tasca que l’ ha convertit en la Casa de la Dansa més important de l’Estat i en una de les més rellevants d’Europa.

La comissió de valoració l’han integrat Valentí Oviedo i Xavier Marcé, gerent i assessor de Presidència de l’Institut de Cultura de Barcelona respectivament; Jordi Fàbrega, director del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona; Josep Solà, director de Serveis del Departament de Cultura, i Nèlida Falcó, directora de l’àrea d’Arts Escèniques de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Els membres de la comissió d’assessors assistents han estat Eva Martínez, programadora artística del Sadler’s Wells (Londres); Maria José Cifuentes, directora artística de NAVE (centre de creació de les arts en viu de Santiago de Xile); Margarida Troguet, ex directora artística de l’Escorxador (Lleida); Montse Colomer, coreògrafa independent, ballarina, mestra de dansa i membre fundadora de La Caldera; Josep Tugues, director artístic de L’Auditori de Sant Cugat, i Pere Faura, coreògraf independent.

Àngels Margarit es dedica a la dansa en les diferents vessants de ballarina, pedagoga i coreògrafa. Pertany a la primera generació de ballarins contemporanis sorgida a principis dels 80 a Barcelona. L’any 1985 crea la seva companyia, Mudances.

Els seus espectacles han estat coproduïts en importants festivals i programacions internacionals, i al llarg d’aquests anys ha presentat el seu treball a més de 25 països amb nombroses creacions.

És mereixedora de guardons com el Premi Nacional de Dansa de Catalunya per Mudances (86) i Tèrbola (99), el Premi Nacional d’interpretació per Atzavara (91), el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Escèniques per Corol·la (93) o el Premio Nacional de Danza del Ministeri de Cultura (2010).