Actualitat

Àngels Margarit i Thomas Hauert reben el Premi de Dansa i Coreografia de Suissa per l’espectacle “From B to B”

25/09/2013

La coreògrafa i ballarina Àngels Margarit i el seu espectacle From B to B (2011), creat conjuntament amb el suïs
Thomas Hauert, rep el Premi Federal de Dansa i Coreografia de Suïssa, en la categoria de Creació Actual. Els Premis  -atorgats per la Confederació Suïssa- es lliuren cada dos anys i estan destinats a guardonar l’escena de la dansa independent i destacar les actuacions artístiques més significatives dels dos darrers anys.

From B to B es va estrenar el passat 2011 en el marc del Festival Grec de Barcelona i és el resultat de la posada en comú del bagatge artístic cultural i individual dels dos artistes. El viatge de la peça s’inicia a Brussel·les, on Thomas Hauert viu i treballa, i acaba a la casa de Barcelona de la coreògrafa Àngels Margarit. És un viatge de descobriment per als dos, ja que cada un explora la vida de l’altre i els seus mètodes de treball. La comunicació esdevé un repte. El seu llenguatge corporal no es pot traduir en paraules. L’idioma és el que al mateix temps els uneix i els manté separats, jugant un paper clau en la peça. A partir de les lletres del noms Thomas i Àngels, l’autor català Màrius Serra va crear noves paraules que són utilitzades per tal que cadascun pugui entendre el treball de l’altre. From B to B és un trencaclosques, tant per als ballarins com per al públic.

Des de la seva estrena al Mercat de les Flors de Barcelona s’ha pogut veure a Munich, Ginebra, París, Basel, Brusel·les, Charleroi, Düsseldorf, Estrasburg, Olten, NeuChâtel, Terrassa, Avinyó i St Nazaire.