Actualitat

Àngels Margarit a la 4a edició de Creadors en residència als Instituts

04/01/2013

El programa que introdueix l’art contemporani als centres educatius es torna a celebrar durant el curs 2012-2013 i enguany per primera vegada inclou una coreògrafa
 

Luís Bisbe, Mireia c. Saladrigues, Cristina Clemente, Marta Galán, Àngels Margarit, Nutcreatives, Perico Pastor i Fernando Prats són els artistes que protagonitzen les residències d’art en 8 instituts públics de secundària de Barcelona durant la quarta edició del projecte Creadors en RESiDÈNCiA.

En les seves residències i a través de diverses disciplines els i les alumnes podran experimentar una reflexió sobre la capacitat que hom té per a modelar l’entorn, la relació entre el treball assalariat i l’art, una intervenció física en la naturalesa urbana a través del disseny i la creativitat, la fusió de text i il·lustracions amb què va destacar Joan Salvat-Papasseit, una intervenció al voltant dels bombardejos de Barcelona durant la Guerra Civil, un estudi en profunditat d’un museu i les persones que hi intervenen, la creació des de zero d’una obra de teatre que s’acabarà plasmant en una producció de la Sala Beckett i el desenvolupament d’una obra coreogràfica on es compara l’arquitectura del cos amb la d’una ciutat.

La iniciativa pretén posar en contacte l’alumnat de secundària de la capital catalana i l’art contemporani a través de projectes creatius dissenyats pels artistes per tal de ser executats pels estudiants en un context de diàleg constant i implicació de tota la comunitat educativa dels centres escollits.

Els 8 artistes que participen en aquesta nova edició de Creadors en RESiDÈNCiA als Instituts de Barcelona se sumen als 11 que, entre el curs 2009-2010 i el 2011-2012, ja han format part d’una iniciativa d’èxit que l’Ajuntament de Barcelona continuarà recolzant durant els propers anys. Per primera vegada un dels cradors és professional de la Dansa.

Se’n beneficien enguany l’Institut Doctor Puigvert de Sant Andreu, el Joan Boscà de Les Corts, el Joan Coromines de Sants-Montjuïc, el Joan Salvat-Papasseit de Ciutat Vella, el Josep Pla de Nou Barris, el Menéndez y Pelayo de Sarrià-Sant Gervasi i el Quatre Cantons de Sant Martí.