Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona oferirà lloguers de locals sota el preu de mercat per a usos culturals

18/01/2023

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa el programa d’activació de locals municipals, dins de l’estratègia ‘Amunt Persianes’, que ofereix lloguers a preus sota preu de mercat per a activitats econòmiques que dinamitzin socialment i econòmicament l’entorn. Podeu accedir al detall de les dues convocatòries i els materials necessaris al web específic.

La primera de les dues convocatòries és per a projectes econòmics de comerç i serveis de proximitat, economia social i solidària o petita producció urbana. La segona és específica per a projectes en l’àmbit de la cultura, com llibreries o espais de creació artística. En tot cas, han de ser viables econòmicament, han de poder generar sinergies amb el barri i tenir un impacte positiu en l’entorn.

L’objectiu és captar projectes per als 36 locals municipals a planta baixa comprats a principi de 2022 per tal d’impulsar i consolidar projectes econòmics que es beneficiïn de lloguers per sota de mercat (entre un 30 i un 50%). Es pot optar a locals de tres tipus, amb contractes d’un màxim de 10 anys de durada.