Actualitat

Alvaro de la Peña, coreògraf seleccionat per a TOT DANSA

08/01/2015

El coreògraf té una àmplia experiència pedagògica

El projecte TOT DANSA es dirigeix als centres d’educació secundària i de batxillerat públics. Durant tot l’any, el coreògraf seleccionat es fa càrrec de la formació del professorat, del procés de creació i de la direcció de la mostra del resultat final a l’escenari del Mercat de les Flors el juny de 2015. Enguany ha estat seleccionat Álvaro de la Peña, coreògraf amb una extensa carrera professional i pedagògica.

Titulat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de Barcelona (Institut del Teatre, 1981) en l’especialitat de Pedagogia de la Dansa. Ha ballat amb el Ballet Contemporani de Barcelona i amb la companyia Heura. L’any 1983 treballa en el Folkwang Tanz Studio (Essen, Alemanya), ballet escola dirigit per Susan Lynke, sota la direcció artística de Pina Bausch. Durant tres temporades balla com a solista en el Gran Teatre del Liceu. Participa com a actor-ballarí a espectacles de Ioago Pericot i José María Rodero. Balla amb la companyia d’Avelina Argüelles i Nats Nus i participa com a coreògraf en la companyia Dart. Posteriorment crea, amb Juan Carlos García i Claudio Zulián, Lanònima Imperial. El 1993 funda la companyia Iliacan, creant més de 20 espectacles.

Com a pedagog treballa com a professor de dansa a l’Institut del Teatre des de 1990, a més de donar classes i tallers a diferents centres, tant nacionals com internacionals.

A partir de l’any 2009 desenvolupa una línia de treball, sota la denominació de Dansa per a qualsevol, amb la qual pretén apropar la dansa a la societat. Parteix de la premissa de que, encara que la dansa no és per a qualsevol, qualsevol pot tenir-ne accés a la mateixa. Aquest projecte engloba Pobles en Dansa, on forma persones no professionals de diferents municipis propers als qui fa còmplices per a què participin en la creació i representació d’un espectacle professional. També el projecte Barris en Dansa, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012, que treballa amb veïns de diferents barris.

També ha desenvolupat Dansa sin barrotes, un espectacle de dansa per a interns de la presó Lledoners en 3er grau a través de la Fira Mediterrània de Manresa, entre d’altres projectes.

Va ser fundador de La Caldera, associació cultural que va rebre el Premi Nacional de Dansa 2006 que atorga la Generalitat de Catalunya.

+ informació