Actualitat

L’APdC i l’APCC reiteren la seva disconformitat amb la gestió del Govern de les ajudes a extraescolars

04/02/2021

El Departament d’Educació i el de Treball al·leguen que no poden modificar les convocatòries tot i saber que deixen fora una part dels professionals 

L’APdC i l’APCC seguiran insistint perquè s’obri aviat una ajuda que inclogui la resta de persones, autònoms i empreses del sector

Des de l’APdC informarem quan s’activi la sol·licitud d’ajudes

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) i l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (APdC) tornen a mostrar la seva disconformitat amb la gestió que des del Govern s’està fent de les ajudes a extraescolars. Tot i haver adreçat diverses comunicacions als departaments d’Educació i Treball exigint que tots els professionals de la formació en dansa i circ puguin optar als ajuts, la resposta continua sent negativa.

Les demandes del sector

El mes de novembre es va publicar la primera convocatòria d’ajudes. Aleshores és quan vam detectar que només es permetia l’accés a les persones, autònoms i empreses que estiguessin donats d’alta en els epígrafs 933.9 i 932.1. Des de les dues associacions es va demanar que s’anul·lés aquesta restricció o que s’obrís una nova línia per incloure la resta de professionals que havien quedat fora. En la segona convocatòria, publicada al gener, esperàvem una revisió i millora però malauradament no va ser així. Per aquest motiu, hem demanat que per properes ocasions es faci una recerca més exhaustiva de l’àmplia realitat del sector i es tinguin en compte les nostres peticions.

La resposta del Govern

La resposta del Govern a les nostres demandes ha estat la mateixa en les dues ocasions: “la convocatòria ja estava tancada i no era susceptible de modificació. No obstant això, tindrem en compte la vostra petició en la definició dels criteris de futurs ajuts”. Afegeixen des del Departament de Treball que s’ha tingut “prou present la realitat àmpliament majoritària del sector”. Des de l’APCC i l’APdC insistim en què això no és suficient, ja que segueix existint una minoria que, tot i realitzar exactament el mateix tipus d’activitat que les persones i entitats que tindran accés a aquest ajut, s’ha quedat sense possibilitat de sol·licitar-lo. El motiu és simplement el de no pertànyer a un epígraf majoritari, tot i que els que utilitzen són igualment vàlids.

Des de les dues associacions no desistim i tornem a adreçar un comunicat al Govern exigint que informi al sector de com es vehicularan els ajuts a aquells professionals que no n’han rebut cap. Entenem, a més, que haurien de tractar-se de mesures retroactives que cobrissin els diferents períodes en què se’ls ha prohibit l’activitat. Per últim, demanem també al Govern que especifiqui quan s’iniciarà el procés de sol·licitud d’aquestes ajudes a extraescolars, ja anunciada a mitjans de gener, i de la qual encara encara no s’han publicat els terminis.