Actualitat

Així va ser el Re-Mou-Te 2017

09/11/2017

La tercera edició del Re-Mou-Te, impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa (APdC) i la Fundació SGAE, va complir els seus objectius d’apropar creadors de dansa de diferents generacions i posar en valor el llegat coreogràfic de Catalunya. El resultat es va poder veure el divendres 27 d’octubre a  La Caldera Les Corts, amb l’estrena de Pelegrins, de Miquel Barcelona.

Barcelona va presentar una coreografia basada en Llibre Vermell, que la companyia DART de Guillermina Coll va estrenar al Gran Teatre del Liceu el 1988. Com en l’obra original, Barcelona proposava deixar de banda el punt de vista religiós i centrar-se en la figura del pelegrí, entès aquest com «un nòmada intuïtiu a la recerca de creixement, coneixement i espiritualitat».

Després de l’estrena de Pelegrins, el públic va poder veure una mostra de Llibre Vermell amb els ballarins originals, Mathilde Van de Meerendonk i Toni Gómez. I, tot seguit, es va organitzar un col·loqui amb els dos coreògrafs, Guillermina Coll i Miquel Barcelona, i els intèrprets d’ambdues peces.

Aquí pots veure el recull de fotos de l’estrena de Pelegrins fetes per Tristan Perez-Martin.

Activitats paral·leles a l’Institut del Teatre

El Re-Mou-Te 2017 no acaba amb l’estrena de la nova peça. Continua a l’Institut del Teatre amb activitats enfocades a explicar el projecte:


24 de novembre:
Trobada pedagògica amb Guillermina Coll, Miquel Barcelona i els intèrprets de Pelegrins. Conduït per la Guillermina i el Miquel, a partir del material coreogràfic de les dues peces.

De 12 a 15h. Preu (en concepte d’assegurances) de 7 euros. Places limitades, reserves a: projectes@dansacat.org.