Actualitat

Aina Lanas i Laia Duran guanyen la segona beca Oportunitats de suport a la transició laboral

11/11/2022

Aquest any la comissió de selecció ha decidit repartir l’import de la beca (2.000 euros) entre tots dos projectes de reorientació professional

L’APdC ha estat una associació pionera a la feina d’acompanyament en la transició laboral dels seus professionals. Des que el 2014 va posar en marxa la Taula de Transició d’Artistes, l’associació ha vetllat per aquelles associades que necessitaven suport a les diferents etapes de les seves trajectòries: la formativa, la del desenvolupament professional i sobretot la de transició dels escenaris a un altre treball, professió i mode de vida. L’any passat l’APdC va fer un pas més i va crear la Beca Oportunitats, una iniciativa pionera a l’Estat que té per objectiu donar suport a la formació dels professionals que es troben en un procés de reorientació laboral, ja sigui per motius d’edat, malaltia, lesió, econòmics o altres.

Precisament una lesió és el motiu que va moure una de les guanyadores d’aquesta beca i sòcia de l’APdC, Aina Lanas, a cercar alternatives professionals i sol·licitar l’ajuda. Arran d’un accident de moto, el turmell d’Aina no va tornar a ser el mateix. Per primera vegada, es va haver de plantejar alguna alternativa a la interpretació, que havia estat la seva dedicació exclusiva des que tenia 16 anys. En els dos anys següents a l’accident Aina es va endinsar al treball de direcció i producció, amb l’equip ‘Si Los Dimarts Fueran Divendres’, amb qui han coproduït dos festivals d’improvisació i una producció amb 10 intèrprets a Buenos Aires. Aquesta experiència l’ha fet decidir-se pel procés creatiu i de producció com a alternativa laboral. A partir d’ara, podreu acostar-vos a les arts escèniques des d’un altre vessant gràcies al Grau en Arts de la UOC que iniciarà amb la beca Oportunitats.

Aquest any la comissió de selecció ha volgut triar dues propostes de reorientació professional. L’altra guanyadora ha estat Laia Duran, que davant d’un panorama laboral com a intèrpret “incert” ha volgut obrir un altre camp de possibilitats amb la docència com a futur professional. Actualment la Laia compagina la seva carrera com a intèrpret amb l’assistent de moviment i la de docent. Ha triat el Postgrau de Projectes Pedagògics i Escènics de l’Institut del Teatre de Vic, amb la intenció d’aconseguir l’equivalent al Màster de Formació de Professorat en un futur.

Aina i Laia iniciaran ara una nova etapa formativa amb el suport de l’APdC, que ha triat la seva candidatura entre cinc propostes presentades gràcies a la comissió formada per Xevi Dorca, Júlia Faneca, Vivianne Calvitti i Mercedes Recacha.