Actualitat

Africa Moment celebra la 3a edició del 5 al 15 de desembre i ofereix 4 beques a estudiants d’arts escèniques per poder assistir al programa complet

08/11/2019

AFRICA MOMENT organitza la primera trobada internacional d’arts escèniques de l’Àfrica contemporània. Amb la dansa com a fil conductor, es pretén generar espais de creació i reflexió a través del cos, per a la dignificació, visibilització i posicionament de la creació africana dins el mercat d’art contemporani nacional i internacional.

Aquest any se celebra la tercera edició i es durà a terme a Barcelona del 5 al 15 de desembre de 2019. Durant deu dies tindran lloc vàries accions en diferents punts clau de la ciutat. A través de diferents moments sensorials i d’experiència (veure · imaginar · sentir · crear · estar) es pretén visibilitzar la creació contemporània africana entre diferents públics de la ciutat, posar al mapa el treball dels creadors africans, i de la diàspora africana o no africans que treballen amb Àfrica; a més de crear espais de coneixement, creació, diàleg i intercanvi entre els assistents.

Aquesta edició se entrarà en la tasca que té l’artista amb la seva comunitat. Una crida a realitzar processos d’investigació, de creació, de pensament, de diàleg en comunitat. Convidem a artistes que tenen un treball especial, precís i prolongat amb comunitats afro, amb pobles originaris, artistes que realitzen el treball de recerca, pensament, creació a través de la pràctica artística. A més com a novetat estaran en residència artística al Graner els artistes Nemecio Berrio (Colòmbia) i Tamia Guayasamin (Equador) del 24 de novembre al 15 de desembre.

Aquest pretén ser un acostament a l’Àfrica d’avui; una Àfrica diversa, contemporània, plural, que es troba tant en la diàspora com en els afrodescendent; aquella que neix allà i aquí, que batega i inspira.
Beques per participar a les jornades
La mateixa organització ofereix 4 beques de 300€ cadascuna per poder assistir a totes les activitats programades. És per a africans, afrodescendents i de la diàspora que estudiïn arts escèniques i és imprescindible tenir disponibilitat completa del 5-15 desembre per assistir a tot el programa Africa Moment ’19
(No es cobreixen les despeses de transport, allotjament i menjar).
Cal enviar CV abans del 10 de novembre a hola@africamoment.org.