Agenda

XVIII edició FESTIVAL PER AMOR A L’HART FESTIVAL D’ARTS DE CARRER de L’HOSPITALET

Del 30 de Juny al 02 de Juliol del 2022

Parc de la Remunta, L'Hospitalet de Llobregat

De 18:00 a 00:00

Activitat gratuïta

Els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol de 2022 arriba la XVIII edició del Festival d’arts de carrer Per Amor a L’Hart, a L’Hospitalet.

Després de superar la pandèmia i haver pogut dur a terme les dues darreres edicions canviant les dates al setembre, el Per Amor a L’Hart (PALH) torna a les seves dates habituals, dins de la programació Summer (programació d’estiu de L’Hospitalet).

Així doncs, tornen unes dates imprescindibles per les arts escèniques de carrer, sobretot en el món de la dansa urbana i contemporània i el circ d’avui. Tornen unes dates destacades en l’agenda cultural de la ciutat i, també, del país. El PALH és un espai de trobada i exhibició per a creadores, professionals i públic, tant de la ciutat com l’especialitzat.

El Festival Per Amor a L’Hart està organitzat per Bipol.art, entitat cultural de la ciutat, i compta amb el suport de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Districte Cultural de la ciutat. També compta amb la col·laboració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del Festival Per Amor a L’Hart és retornar la cultura a les persones, a la gent, al públic… als seus orígens. Totes les actuacions són propostes artístiques de carrer i són gratuïtes.

El Festival torna a obrir-se a la ciutat de L’Hospitalet amb la diversificació dels seus espais d’actuació al barri del Centre. L’espai central continuarà sent el parc de la Remunta (espai habitual des de l’any 2020), però també torna a la plaça de l’Ajuntament, els jardins de la Biblioteca de Can Sumarro i la plaça Lluís Companys.

El Festival Per Amor a L’Hart tornarà a ser l’epicentre cultural de la ciutat, on la dansa urbana i contemporània, el circ d’avui i la música en viu, tornaran a omplir l’espai públic amb la seva energia, vitalitat, virtuosisme i essència. No hem volgut deixar passar l’oportunitat d’acostar al públic noves propostes escèniques, noves sensacions vitals i sentiments positius per descobrir. Una experiència cultural, vital i intergeneracional.

Per Amor a L’Hart és CULTURA en majúscules, dona suport a la cultura de proximitat, i l’apropa als espectadors i espectadores novells, a les especialitzades i professionals, i posa en rellevància les arts escèniques de carrer.

L' Ajuntament de L'Hospitalet aposta perquè la cultura sigui accessible per a tothom, per això ha incrementat l'oferta cultural i la seva diversitat. El Districte Cultural, engegat l’any 2015 per part de l’Ajuntament, vol que la cultura sigui un element de transformació i una aposta pel creixement econòmic. La cultura com un dels elements promotors i protagonistes, amb les arts, el coneixement i la creativitat com a eixos principals. “La Cultura com a creació i font de riquesa i coneixement”. www.lhdistricitecultural.cat

Bipol.art neix l’any 2005 com agent cultural de la ciutat, treballa i dona suport a les arts escèniques a partir de diferents projectes: Festival Per Amor a L’Hart, Per Amor a L’Hart Primavera - Primavera Arts de Carrer, el Circ d’Hivern i programacions a les festes majors dels barris. Amb totes aquestes propostes, Bipol.art, consolida el seu paper com a generador de cultura de qualitat i proximitat i potenciant la seva activitat com a motor de la política cultural de la ciutat.

L’Hospitalet motor de la Cultura, tant en l’àmbit de barris com de ciutat.

PROGRAMACIÓ DE LA XVIII EDICIÓ DEL PER AMOR A L’HART

Dijous 30 de juny de 2022

Plaça de l’Ajuntament de L’Hospitalet

19:00 h CIE. SI SEULEMENT “Ven” (Circ)

Parc de la Remunta

20.15 h CIA. SYMBIOSI “20” (Dansa)

20.30 h CIA. EIA “Espera” (Circ)

21.30 h DJ. TXARNEGO (Punxadiscos)

Divendres 1 de juliol de 2022

Presentador: José Luis Redondo (clown)

Jardins de Can Sumarro

18:30 h Estudi de Dansa Ca la Vidala “Blanc Borrombori” (Dansa)

19:00 h CIA. NOUVAS-KIKO LÓPEZ “Etéreas” (Dansa)

Plaça Lluís Companys

20:00 h Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C “Save the Temazo” (Circ)

Parc de la Remunta

21:00 h CIA. MUTUO “#LoveWins” (Dansa)

21:30 h ÀNGEL DURAN “The beauty of it” (Dansa)

22:00 h. CIA. EN DICIEMBRE “Homenaje” (Circ).Espectacle per a majors de 7 anys

23:15 h OPINÓLOGAS (Concert)

Dissabte 2 de juliol de 2022

Presentador: José Luis Redondo (clown)

Jardins de Can Sumarro

17:00 h TALLER DE CIRC “Ska Circus and good vibrations”

18:00 h LES DESSOUS DE BARBARA “Crazy Safari Cirucs” (Circ). Espectacle per a majors de 8 anys

Jardins de Can Sumarro - Plaça de la Remunta - Parc de la Remunta

19.00 h Cerca Circ-Musical

Parc de la Remunta

20.15 h CIRCO OLIVA “Vermouth Acrobatic” (Circ)

21.00 h CLEMENTINE & LISARD “Skin on Skin” (Dansa)

21.15 h LORENA NOGAL “L’elogi de la fisura” (Dansa)

21:45 h GALA DE CIRC

Rolling Vibes i Suzanna (banda i cantant)
Las XL (presentadores)
José Luís Redondo (equilibris)
Àfrica i Júlia (portés acrobàtics)
Cèlia Marcé Oller (trapezi fix)

23.15 h Lenin Güiro Loco & The Salsa Punk Orchestra

La programació de la XVIII edició del Festival d’arts de carrer Per Amor a L’Hart torna amb més circ i dansa que mai i amb la música en viu, un element imprescindible en qualsevol esdeveniment cultural al carrer de caràcter festiu.

Fent un resum per disciplines cal remarcar la Companyia Si Seulement i el seu espectacle de circ “Ven”. La companyia neix d'una necessitat de cerca, de creació i d'exploració en les arts del circ, i un fort desig de barrejar altres llenguatges escènics en les seves obres com la dansa o la música. "Ven" parla de la part d'humanitat que tenim, d'aquest sentiment de confiança que ens eleva.

La companyia de circ EIA ens presentarà “Espera”, un espectacle de circ participatiu on el públic es veu convidat, d'una manera sensible i molt subtil, a viure de prop les acrobàcies que tenen lloc a escena.

El Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C durà a terme l’espectacle de circ “Save the Temazo”.
Save the Temazo és una ONG que investiga les interrelacions entre la música, les emocions i les xarangues en general. Per difondre la seva tasca, el Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. està realitzant un show en el qual el públic participa en el rodatge d'un vídeo promocional. Una experiència a 10 metres d'alçada que et canviarà la percepció de la realitat.

La companyia de circ les Dessous de Barbera “Crazy Safari Cirucs” (espectacle recomanat per a majors de 8 anys), arriba amb un espectacle transgressor en un format original, on en forma de faula moderna es parla de certs problemes de la nostra societat enmig de contorsions impossibles, malabars, tir amb arc, doma contemporània i natació sincronitzada.

La companyia de dansa Nouvas-kiko López presentarà “Etéreas”.
La mitologia grega parla de l'Èter com un "element de llum pur i brillant nascut de la foscor". A causa d’una situació de tensió i disputa, les intèrprets s'unifiquen per emprendre un camí on les seves ànimes trobin els plaers de viure en harmonia i alliberament.

Lorena Nogal presentarà l’espectacle de dansa “L’elogi de la fisura”.
Aquest solo de dansa contemporània mostra el traspàs entre l'ara i el canvi: un lloc intermedi per buscar una nova versió d'un mateix. Un manifest que es construeix des de la foscor, des del dubte, a l'esquerda que no ensenya, sinó que suggereix. La coreògrafa i ballarina Lorena Nogal, membre de la prestigiosa companyia La Veronal, presenta en aquest únic sol de dansa contemporània una celebració de l'autoacceptació i la bellesa que sorgeix de la imperfecció, de l'asimetria i la irregularitat.

Clémentine Télésfort i Lisard Tranis ens presentaran Skin on Skin, una peça de dansa de quinze minuts que ells creen, i recreen, una vegada i una altra des del 2020, ja que es basa en la improvisació i cada vegada és diferent. Sempre, però, mostra als espectadors i espectadores el potencial que té el tacte com a manera de comunicar-se.

La companyia de dansa Mutuo arriba amb l’espectacle de dansa “#LoveWins”.
Avui dia, comunicar i expressar-se verbalment s’ha convertit en una situació incòmoda per a moltes persones en la societat, ja que les tecnologies, més aviat, els telèfons, missatges de text i apps han obert un ampli camp de comunicació virtual, en la qual abordar certs temes és més fàcil i menys incòmode que si són tractats en persona. D’aquesta situació actual és de la qual es nodreix la dramatúrgia d’aquesta peça.

Àngel Duran durà al PALH la peça de dansa contemporània “The beauty of it”, basada en les teories del psicoanalista Carl Jung sobre la dualitat entre la ment conscient i l’inconscient. Exposa la fragilitat de l’home, així com una reflexió sobre l’autenticitat de les accions i els personatges. Duran posa l’artista davant del mirall per descobrir quina és la veritable màscara i per submergir l’espectador en l’inconscient humà, endut per les textures del moviment i de l’expressió.

La Re-Gala de Circ de dissabte nit, un espectacle únic i irrepetible, producció pròpia del Festival, amb música en viu, a càrrec de la Rolling Vibes Collective i la cantant Suzanna i les actuacions de Las XL (presentadores), José Luís Redondo (equilibris), Àfrica i Júlia (portés acrobàtics) i Cèlia Marcé Oller (trapezi fix).

La música que ens acompanyarà durant el Festival Per Amor a l’Hart, ve de la mà de Dj Txarnego, selector de Latin Funk, Reggae Swing, Rumba'n'Roll & Booga Soul; Opinólogas, projecte musical en clau d’humor feminista, on quatre dones mil·lenials influenciades per la cultura flamenca i urbana plantegen temàtiques quotidianes de la seva vida mentre interpreten un repertori original que beu no només del flamenc i la cobla sinó també del Jazz i el Hip Hop. Finalment, torna al PALH el músic veneçolà Lenin Jiménez “Güiroloco” i la seva banda de Salsa que versionen temes “punks” nacionals i internacionals.