Agenda

The Rich + Piano Man (La Garra + The Hatman Co.) [JAZZCELONA DANCE FESTIVAL]

El 16 d'Octubre del 2022

C/Vila i Vilà, 65, Barcelona

Diumenge 16 d'Octubre - 18:30h

17€

15 €

Casa Montjuic

http://www.jazzcelonadancefestival.cat/showcase

jazzcelona.dancefestival@gmail.com

635078343

El Jazzcelona Dance Festival, és un festival dedicat a potenciar la dansa jazz a la ciutat de Barcelona.

En la seva primera edició, aquest festival programa diferents esdeveniments, entre ells, un cicle d'espectacles de dansa jazz durant una jornada a la Casa Montjuic (antiga Sala Hiroshima), amb l'objectiu de posicionar la dansa jazz dins el circuit de dansa de la ciutat.

Cada espectacle, compta amb dues mostres de dansa de diferents companyies de dansa jazz catalanes.

En aquest cas, aquesta mostra compta amb dos espectacles diferents:

La primera peça s'anomena THE RICH, una adaptació teatral per a tres ballarins de The Rich Man's Frug adaptada per Tania Palomeque: The Rich Man's Frug de Sweet Charity (1969) és possiblement la coreografia de Fosse en la màxima expressió. Des dels subtils moviments característics de les mans fins a les caminades allargades i els posats innovadors, Fosse va utilitzar la seva versió de “Rich Man's Frug” per presentar el seu estil de ball als amants del cinema. Va dividir la coreografia en tres parts: “The Aloof”, “The Heavyweight” i “The Big Finish”, tot per tal de transmetre el glamour aristocràtic i cregut d'un món del qual Charity no formava part, tot sense dir una paraula. Simplement genial.

I, en segon lloc, a aquesta peça, l'acompanya THE PIANO MAN, un espectacle de la companyia The Hatman Co., coreografiat pel talentós Carlos Rodríguez:

Piano Man és un espectacle de dansa narrativa. Piano Man explica la història de 5 personatges que es troben a NYC. Bill surt de treballar i caminant per Times Square veu un piano solitari al mig de la plaça. És el Blue Note Jazz Festival i, com cada any, hi ha pianos per totes les grans places de la ciutat. Bill inspirat pel festival s'asseu, obre la tapa i col·loca les mans suaument sobre el piano mentre respira per començar a tocar i cantar Mack the Knife. Mentre el públic es va acostant, Bill es prepara per explicar la còmica trobada entre Katie i Sam. Una divertida història de ficció entre una cambrera i un home de negocis que freqüenta l'Executive Room Bar on hi treballa. Aquesta curiosa parella es trobarà dos personatges més pel camí. John, un pallasso sempre disposat a treure un somriure als altres i Paul, un entusiasta escriptor llest per escriure la seva propera gran novel·la sobre la ciutat de NY. Tots els personatges busquen escapar-se de la insatisfacció de les seves vides.

Tot això explicat mitjançant el moviment i la dansa jazz, en tota la seva esplendor.

L´objectiu d´aquest espectacle és representar la fantasia de la vida de l´escenari. Una reflexió sobre una de les qüestions fonamentals del teatre que és entretenir el públic i endinsar-lo a les nostres vides, perquè s'oblidi de la seva per una estona. Volem recordar el públic, perquè el teatre és vital a la nostra vida. És un dels pocs espais on podem gaudir de les històries dels altres i per això oblidar-nos de la nostra.

Així doncs, aprofiteu aquesta ocasió, per nodrir-vos de dues peces on la tècnica de les intèrprets agafen especial importància alhora d'interpretar aquestes coreografies.

Més informació: www.jazzcelonadancefestival.cat/showcase

Entrada general: 17€

Entrada APDC: 15€ (CODI: APDCSOCI22) Presentar carnet a l'entrada.

Venda d'entrades - Showcase_day SINGLE TICKETS:

https://shop.eventix.io/c49def1a-1d94-11ed-aa54-6a57c78572ab/tickets?shop_code=vrgks7wq