Agenda

Territori en Dansa Urbana 2021

Del 11 al 14 de Novembre del 2021

Carrer d'Arenys, 75, 08035 , Barcelona

Diversos horaris

Activitat gratuïta

Centre Cívic Teixonera

https://territoriendansa.wordpress.com/2021/10/20/programacio-tdu-21/

ccteixonera@qsl.cat

93 256 33 88

Totes les activitats són gratuïtes. Places limitades amb inscripció prèvia presencialment, al telèfon 93 256 33 88 o en línia.

Les activitats es desenvoluparan majoritàriament a l’edifici del Centre Cívic Teixonera

DIJOUS 11 DE NOVEMBRE

19h

LA HISTÒRIA DEL BREAKING A BARCELONA. CONFERÈNCIA

Kapi és seguidor i activista de la cultura hip hop des que va arribar a Europa als anys 80. A més, és un artista multidisciplinari que ha participat en l’escena nacional del rap, graffiti i del breaking creant, agitant culturalment i promovent totes aquestes disciplines. Kapi ha estat partícip i testimoni, des del 1984, dels orígens del breaking a Barcelona. Hi ha molta informació a les xarxes socials però serà molt interessant conèixer aquesta evolució de la cultura hip hop, vídeos, anècdotes i poder compartir un diàleg en primera persona.

ONE. Legacy Dance Company

La vida és com una carrera de fons. Des que neixes, la teva vida és una competició i, a vegades, anem per aquesta volent aconseguir més i, en canvi, no ens parem a mirar el que deixem enrere. Una peça de break-popping. Legacy Dance Company és una companyia de danses urbanes (breaking, popping i hip hop). Pablo Mandaras i Mureli Simon són ballarins amb més de 16 anys de trajectòria en la dansa. Durant la seva trajectòria (Masta) ha guanyat 3 vegades consecutives la competició nacional Battle of the Year (2006, 2007, 2008) per representar Espanya en les finals mundials, entre moltes altres competicions. La peça One ha estat present en els següents esdeveniments: Festival Sismògraf / SismoHop, Break On Stage, Festival Musikaire, Certamen de coreografia Burgos & Nova York, Festival Hop, Tac Valladolid, entre d’altres.

Coreografia, direcció i interpretació: Pablo Mandaras i Mureli Simon.

DIVENDRES 12 DE NOVEMBRE

18h

TD ALL STYLES BATTLE

Ballarins i ballarines de diversos estils s’enfrontaran en la batalla TD All Styles, una competició de diferents estils de dansa urbana, solament amb música de la cultura hip hop, amb l’objectiu d’entendre, vivenciar els codis i símbols que porten a cadascú a apoderar-se dins d’un col·lectiu. Una activitat emocionant en la qual les persones participants hauran de donar-ho tot mentre improvisen al ritme de la música. Amb premis del jurat i per votació popular. Participa o vine a gaudir de l’espectacle!

SPEAKER Artis DJ Bonito JURAT Max ONe, Izaskun aka Miss Izzy i Karol Galindo aka Misty-k CONCEPTE I COORDINACIÓ Karol Galindo

DISSABTE 13 DE NOVEMBRE

19 h

TDU A ESCENA

LA MARI. Izaskun Ortega

Peça inspirada en la vida de la mare de la mateixa artista, Izaskun Ortega. Reflecteix com va ser una part del seu passat. Una dona estimada pels altres i no per qui somiava. Izaskun Ortega és una ballarina reconeguda internacionalment en el món de les competicions d’improvisació en les danses urbanes. Amb aquest projecte trenca un tros d’ella mateixa i posa damunt dels escenaris el que sempre ha volgut explicar: la seva vivència en el passat.

Durada: 10 minuts

RESISTÈNCIA. Indhhia&Kham

Aquesta peça pretén reflectir com els éssers humans intentem resistir-nos als canvis. Creem les nostres pròpies estructures i patrons mentals amb ajuda dels que ens formen i ens eduquen. La força amb la qual defensem aquestes estructures ens allunya cada vegada més del nostre veritable ésser que lluita per voler sortir a la llum. Indhhia & Kham, és una companyia artística creada el 2019 per Gabriel Camprubi i Jennifer Jaime. Artistes formats principalment en danses urbanes, es troben en constant recerca d’un llenguatge propi. La seva companyia té com a motor creatiu comptar diferents històries a través de la seva dansa. Actualment resideixen a Barcelona treballant en dues peces: Resistència i Collage.

Direcció i interpretació: Gabriel Camprubi i Jennifer Jaime

Durada: 10 minuts

SHOW BEAT BOX. JK Sound

Sessió de música en viu creada a partir d’una Loop Station i l’art de fer música amb la veu.

Jk Sound és Joan Roset, beatboxer, cantant i músic iniciat en la producció musical i la live looping artist. Un individu molt interessat en l’art en general, ha participat en esdeveniments com l’Urban ct fest, Spanish beatbox battle, etc. tot ancorat al beatbox.

Durada: 12 minuts

POPPING. Boogie Tunes Crew

Aquest espectacle pretén representar el popping, concretament inspirat en el eb style, que basa el ball i el moviment en el groove i les contraccions musculars al ritme de la música. S’ha creat un xou molt visual i dinàmic, que manté l’essència de l’estil però que també incorpora elements més artístics propis de les creacions coreogràfiques modernes i on cada professional pot brillar amb el seu estil i personalitat. Boogie Tunes, és una crew de popping, un grup d’amics i amigues, una família de ballarins i ballarines que s’han ajuntat per compartir el seu recorregut en el món de la dansa a nivell competitiu i coreogràfic a l’àmbit nacional i internacional, amb l’objectiu de millorar i créixer conjuntament. La crew està composta per 6 ballarins i ballarines professionals de l’estil i per Iron Mike, coach de la mateixa. Actualment, centren el seu treball en la creació d’un espectacle de curt / mitjà format per donar visibilitat al popping i fer que aquest estil arribi al màxim de públic possible.

Intèrprets: Nury, Bacar, Jason, Drian, Mora i Mauro

Coach: Iron Mike

Durada: 10 minuts

DIUMENGE 14 DE NOVEMBRE

TAST DE TALLERS DE LA CULTURA COREANA

10.00 a 11.30 h

ESCRIPTURA COREANA HANGUL

Amb motiu del 575é aniversari de la llengua Hangul, es farà un breu taller impartit per un nadiu explicant l’origen de la llengua i s’ensenyarà a escriure el nom dels i les participants i frases senzilles.

JOCS POPULARS COREANS

Jegui Chagui. Consisteix en un pompó petit que es pot fabricar amb una tapa de gasosa, amb dues monedes a l’interior o farcida de sorra. Les regles de joc són senzilles: es colpeja amb el peu i guanya qui aconsegueixi fer més tocs de seguit. És tan popular que el juguen totes les edats, no només per infants. Gonggi. Les pedres es diuen gonggitdol (공깃돌) (pedres d’aire). Joc d’habilitat amb les mans. El joc ha de ser en un lloc pla, com una taula o el terra. Es tira una de les gonggitdol a l’aire i abans que caigui es recull la següent. Es comença d’una en una i després s’augmenta el nombre. Quan s’arriba a cinc es tiren totes a l’aire i s’atrapen amb el revers de la mà. Cada vegada que s’aconsegueix això, es guanyen anys. Guanya la persona que a cada ronda faci més anys.

El joc dels animals. Cada participant tria un senyal per a representar un animal, i seguidament fa una rítmica amb els palmells. S’ha d’anar fent el senyal de l’animal i a continuació el de l’animal del participant que tries perquè segueixi amb el joc. És un joc molt dinàmic, de coordinació motora, auditiva i de raonament.

ESPASA COREANA (HAIDON GUMDO).

S’aprendrà la coreografia del vídeo Daechwita inspirada en l’ús d’aquesta espasa. El taller serà impartit pel sensei Luis Crisol Guisado, entrenador nacional de Taekwondo, cinturó negre 1 Dan d’Hapkido i professor de Kick Boxing.

12 a 13 h

Plaça de la Bòbila (Plaça d’Adolf Marsillach)

CONCURS COREÒGRAFIC DE COVERS BTS (KPOP)

El concurs consistirà en la presentació de coreografies inspirades en la banda BTS de pop coreà, un dels grups més importants de Kpop. El seu estil de ball destaca per moviments completament nets i que barregen a la perfecció estils tan diferents com la dansa contemporània o el hip hop entre d’altres.

Convocatòria oberta fins al 15 d’octubre.

Presentar propostes a: info@bcnforbts.org.

13 a 13.40 h

Plaça de la Bòbila (Plaça d’Adolf Marsillach)

REWIND. Cia Leftovers

Leftovers amb Rewind han descobert la manera de viatjar al passat! I, òbviament, el primer que han pensat és en anar a ballar a altres dècades, escoltar els seus hits i vestir la moda del moment. No poden esperar més a provar-ho però volen fer-ho en gran i convidar-vos a aquesta experiència. Estan a tan sols un clic! Us apunteu a ballar amb Leftovers? Leftovers és una companyia de dansa creada fa 16 anys i amb un objectiu clar: gaudir de la dansa i a fer-ho amb tu. El seu pilar és la dansa urbana però sempre es deixen portar pel context de cada espectacle, per la qual cosa mai sabràs què esperar quan vinguis a les seves actuacions.

Intèrprets: Marta Atochero, Jessica Carmona, Joel Mesa, Sonia Sánchez, Josean Torres y José Antonio Vega. Direcció:Josean Torres
Territori en Dansa Urbana 2021