Agenda

Rojo Pandereta (Psicoballet)

Del 14 al 16 d'Abril del 2023

c./ Verdaguer i Callís 12, 08003 Barcelona, Barcelona

20:00h - 21:00h

15€

10 €

Antic Teatre

http://www.anticteatre.com/events/event/rojo-pandereta-oihana-altube-y-javier-vaquero-rojo-pandereta-psicoballet/

comunicacio@anticteatre.com

93 315 23 54

L’obra Rojo Pandereta (Psicoballet) es pot entendre com l’OFF / el «backstage» / allò fantasmal / la prepeça del que va ser Rojo Pandereta (El Ballet).

Aquest treball gira a l’entorn d’una barra de ballet i mostra els processos d’entrenament, els trucs i mètodes d’incorporació, les associacions, anhels i traumes que neixen en posar el propi cos a ballar alguna cosa que no li és del tot afí, però que l’ha acompanyat i construït al llarg de tota la seva vida: el ballet.

Rojo Pandereta (Psicoballet) es caracteritza per l’humor; la vulnerabilitat d’unes ballarines que s’atreveixen a mostrar-se fent una cosa en la qual no són brillants ni expertes, i per la qual mai serien ni seleccionades ni identificades com prou bones.

Rojo Pandereta és un col·lectiu de dansa contemporània format per les ballarines i creadores Oihana Altube i Javier Vaquero. Rojo Pandereta neix l’any 2017 a Madrid, encara que està estretament vinculat a Catalunya i al País Basc, on Javier i Oihana han residit i treballat assíduament. L’any 2018 comencen a treballar, gràcies a diversos suports rebuts, en allò que serà la seva primera proposta escènica, Rojo Pandereta (El Ballet), d’on el col·lectiu pren el nom. El profund interès en els processos expandits i interseccionals els porta a generar diverses propostes de mediació, de difusió a xarxes, fanzins i pràctiques de dansa col·lectives.