Agenda

'Prácticas Domésticas Ultravioletas Vivas Físicas del Maternar Maternando' amb Anabella Pareja Robinson Ana Pair i Itxaso Corral Arrieta

El 26 de Novembre del 2022

Eugeni Ors 12, Barcelona (Les Corts)

12h

Activitat gratuïta

Som Anabella i Itxaso, ens coneixem fa temps i hem anat compartint moltes aventures de les artístiques, de les vitals i de les barrejades, i des de fa un temps ens agrada practicar juntes maneres de connectar-nos/reconnectar-nos amb el cosmos especialment a través de l'escriptura i les seves derives:

https://hemosperdidoelcosmos.wordpress.com

Itxaso és mare de Bastian des de fa un any i tres mesos i Anabella és mare de Petra des de fa tres mesos. L'escriptura, entesa com a espai-temps d'invocacions i corporalitats, és una pràctica que exercitem juntes des de fa temps, i, en aquesta ocasió, volem insistir-hi.

Des del 25 d'octubre, dia de l'eclipsi de sol en escorpi pel mig, hem començat un petit diari, escrit a mà, on anem anotant, de manera senzilla, quan es pugui, com es pugui, potser és una frase, només un petit rastre, el que hem anomenat: Pràctiques Domèstiques Ultraviolades Vives Físiques del Maternar Maternando. [ Pràctiques perquè són exercicis, que ens van configurant amb les formes continues i persistents. Domèstiques que no domesticades, en referència a la casa i com ens gestionem amb el que hi ha, amb el que tenim. Ultraviolades perquè com que els raigs no són visibles, fins i tot es consideren enemigues, però mira tu, que ara sembla que són els raigs que possibiliten metabolitzar la vitamina D, essencial per al funcionament dels nostres organismes vius. Vives perquè aquest és el misteri, la vida. Físiques, sí, molt. I del maternar en gerundi, en un estar insistent. ] El que succeirà el 26 de novembre a les 12h, un mes després d'iniciar aquest diari, serà llegir-lo, en veu alta, juntes, a La Caldera, dins les activitats del Brutal. Diaris que seran d'escriptura breu i fragmentada, així funcionem ara i ens interessa que sigui. Una lectura senzilla en què potser activarem alguna de les pràctiques que hi apareguin. No ens interessa res gaire teòric, potser és generar pensament, llenguatge i imaginació sobre el maternar des de la posició d'estar al maternant, potser una cosa així.