Agenda

PLÀNCTON

El 25 de Març del 2022

Av. del Pla del Vinyet, 48 , Sant Cugat del Vallès

20:00 H

28€

10 €

TEATRE-AUDITORI SANT CUGAT

https://tasantcugat.cat/programacio/espectacle/ballet-contemporani-de-catalunya-1

teatre-auditori@santcugat.ca

93 589 12 68

PLÀNCTON neix d’una inquietud avui desbordant per valorar els contrastos necessaris previs a una reflexió sobre l'anàlisi del món actual, en molts aspectes antagònics amb l'origen de la vida mateixa. Un món actual globalitzat, on el crit de la natura és ja evident arreu i la preservació del medi ambient és aparentment contrari al benestar dels milions d’habitants del planeta, ens obliga a plantejar dràsticament si podem gaudir de la vida i ser feliços tornant de nou als nostres orígens i plaers més bàsics o contemplatius, i si les noves tecnologies i els seus avenços exponencials es poden posar al servei absolut d’aquest objectiu.

Smart City, es configura a la vegada com una estrena musical de la mà de Marcos Fernández, pianista i compositor, que pren com a referència la Barcelona del dia d’avui mitjançant l’extrapolació dels patrons presents al Big Data o recopilació massiva d'informació que mostra el ritme frenètic en el que vivim. VOX Balaenae ens mostra l’estat del mar i la seva immensitat prenent com a leitmotiv el cant de la balena geperuda amb l’objectiu d’endinsar l’espectador en l’atmosfera blava i màgica de les profunditats marines.

Dos programes antagònics, que avui simbolitzen els extrems amb els que convivim i ens exigeixen obrir els ulls a la realitat que tenim davant nostre i abaixar els instints constants del consumisme d’una realitat virtual que ha obstruït els nostres sentits i valors autèntics.

El Ballet Contemporani ens mostra a través de la bellesa de l’art i una posada en escena captivadora, on 8 ballarins i 3 músics excepcionals volen transmetre un missatge esperançador a la vegada d’obrir-nos els ulls per adonar-nos que la felicitat s’obté de la força de la negativitat o l’amenaça, i que potser aquesta última és necessària per fer-nos adonar del que és realment important, valuós i necessari en les nostres vides.