Agenda

Motors de Creació 2022

El 17 de Decembre del 2022

Carrer de Jane Addams, 14, Barcelona

de 10h a 21h

Activitat gratuïta

El Graner

https://www.dansacat.org/motors-de-creacio-2022/

projectes@dansacat.org

Programa 2022 (Barcelona)

11.00h – 12.45h | ‘Retro-retrat LaSúbita’, acció parlada i ballada + taller, a càrrec de La Súbita (Emma Riba i Laura Alcalà). Sala MT.

Aprofitem aquesta oportunitat per a retro-retratar-nos, revisar els nostres impulsos creatius així com les metodologies que hem anat fent servir i les formes que hem anat trobant. Com hem arribat fins aquí? Som l’Emma i la Laura, que, súbitament i acompanyades de moltes amiguis i persones que ens han donat el seu suport, hem arribat fins aquí.

13.00h – 14.30h | 'Sobre una columna absent', sessió pràctica de moviment a càrrec de Constanza Brncic. Sala M.

“Yo me edifiqué sobre una columna ausente” (Henri Michaux)

En pensar sobre l'inici o principi de la recerca artística noto que hi ha quelcom com una absència. Com si em faltés un sòl, un terreny, quelcom sòlid, una primera pedra. Els temes, els interessos, les coses que em preocupen, estan allà, inabordables, inabastables, com preguntes recurrents. Ni tan sols el cos, allò que semblava ineludible, em sembla ara un principi inqüestionable. Per tant, intento treballar a partir de traces. De restes. D'indicis.

En aquesta sessió us convido a experimentar una de les pràctiques que darrerament he desenvolupat, precisament com una espècie de ritual invocatori que, posant-lo en funcionament, fa aparèixer edificacions aparentment construïdes sobre l'absència.

15.30h – 17.15h | ’Dientes y perlas’, conversa amb Julia Irango i Jorge Nieto. Sala MT.

El Jorge i la Julia esbossaran un dibuix de la seva convivència transdisciplinària i la seva creació artística en comú a través de la conversa entre pràctiques, referents dispars i objectes. Entenen el seu treball conjunt com quelcom que queda entremig de totes dues, posant en valor el fet que no pertanyi completament a cap de les dues. El que compartiran és precisament aquest camí d’anada sense tornada.

17.45h - 18.45h | ‘Los nombres de los protagonistes no han sido cambiados’, conferència performativa a càrrec d’AzkonaToloza. Sala M.

Després d'anys submergits entre arxius a la cerca de les històries i les dades que narren les antigues colònies repartides per Llatinoamèrica i Àfrica, aquesta vegada, AzkonaToloza ha decidit capbussar-se en els seus propis arxius. Però no des de la contemplació del fetitxe intocable i sagrat, sinó des de la vitalitat de l'acció que implica bussejar entre les caixes que donen compte dels seus darrers viatges. Des dels mapes geogràfics i mentals que assenyalen les rutes seguides, als àlbums que reuneixen les fotos tantes vegades reconstruïdes amb els seus propis cossos, els àudios amb les converses que s'han transformat en els verbatim portats a escena o els arxivadors que contenen els documents, fanzines i publicacions que han estat la base dels seus projectes documentals. La invitació és a recórrer-los de forma conjunta.

19.00h - 20.00h | Taula rodona amb tots els/les artistes. Sala Gran.

Taula rodona sobre processos de creació amb Txalo Toloza, Laida Azkona, Emma Riba, Laura Alcalà, Julia Irango, Jorge Nieto i Constanza Brncic, conduïda per Ester Vendrell. Els artistes participants expliquen el seu treball i univers artístic, i donen el seu punt de vista sobre les arts del moviment, en un diàleg obert al públic.

20.30h – 21.00h | Jam d’improvisació. Hall.

Per tancar la jornada, plantegem quelcom més lúdic/pràctic: una jam d’improvisació de diferents artistes convidats. 6 intèrprets de l’escena contemporània local gaudiran de total llibertat per mostrar el seu art: Cecilia Colacrai, Milagros Garcia, Enric Fàbregas, Paul Guenot, Mireia de Querol i Joan Cot.