Agenda

Motors de Creació 2021

El 18 de Decembre del 2021

Carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona, Barcelona

De 10h a 20.30h

Activitat gratuïta

CCCB

https://www.dansacat.org/motors-creacio-2021/

projectes@dansacat.org

Programa 2021

10 – 12 | ‘L’instint com a font de moviment’, a càrrec de Roberto Olivan. Sala Raval.

Roberto Olivan busca constantment la llibertat per crear noves formes i refinar la seva tècnica per desenvolupar un llenguatge únic que pugui ser definit com el seu propi estil, un llenguatge caracteritzat per la velocitat i la precisió, entre molts altres matisos del moviment.

El seu taller L’instint com a font del moviment està específicament enfocat a generar material creatiu propi a partir de la nostra essència més innata i, d’alguna manera, més animal, el que vindria a ser el nostre instint. És en aquest instint on Olivan vol establir el punt de partida per desenvolupar la pròpia creativitat.

12 – 14 | ‘Quan arriba el silenci’, a càrrec de Mal Pelo. Sala Teatre.

María Muñoz i Pep Ramis, creadors d’una de les companyies de dansa contemporània més destacades del nostre país, presenten una conversa sobre el seu llenguatge escènic i els processos de creació. De la recerca inicial a l’estudi fins a la construcció final de l’espectacle. Mal Pelo acompanya la conversa amb vídeos de diferents creacions i algun moment de pràctica amb els assistents.

14 – 15 | Pausa

15 – 18 | ‘Ni canta ni baila, pero no se la pierdan’, a càrrec de Juana Dolores. Sala Raval.

A través d’un directe d’Instagram, vídeos de Youtube de classes de ball, el fals titular del New York Times que va acompanyar a Lola Flores a llarg de tota la seva vida, i un penja-robes amb un outfit per a cada playback, Ni canta ni baila, pero no se la pierdan és una acció que durant 3 hores, a nivell virtual i a nivell material, reflexiona sobre els marges de l’assaig i l’error, així com, també, sobre el concepte de ‘fake’ com un possible escenari des del que executar pràctiques artístiques, potser no acadèmiques, però sí legítimes, a l’hora de crear poètiques de l’acció i performativitats del discurs.

18.15 – 18.45 | ‘Liturgia’, a càrrec de Verónica Hernández. Sala Teatre.

Litúrgia és una missa del cos. Els rituals espirituals i el cos de la dona han estat sempre els principals motors de creació de l’artista, és per això que, en aquesta celebració d’arrel catòlica, l’element protagonista serà el cos. Tradició i contemporaneïtat són presentades des d’un mateix prisma i sota una estètica eclèctica, característica de la companyia de dansa La Dama. El públic és convidat aleshores a participar en aquesta commemoració de la vida i conduït en un viatge que vol apropar l’experiència extàtica artística de la creació a la recepció, confonent-les en un mateix punt.

19.00 – 20.30 | Taula rodona: ‘Des del pati de butaques’. Sala Teatre.

Taula rodona sobre processos de creació amb Roberto Olivan, Maria Muñoz, Pep Ramis, Juana Dolores i Verónica Hernández, conduïda per Pere Faura. Els artistes participants expliquen el seu treball i univers artístic, i donen el seu punt de vista sobre les arts del moviment, en un diàleg obert al públic.