Agenda

'Mandíbula' de Josefa Pereira + 'Escribir con la lengua' de Martica Minipunto

El 25 de Novembre del 2023

Eugeni Ors 12, barcelona (Les Corts)

20h

12€

10 €

La Caldera

https://www.lacaldera.info/ca/activitats/mandibula-escribir-con-la-lengua

info@lacaldera.info

93 415 68 51

Programa doble:

Mandíbula de Josefa Pereira

A Mandíbula, les coreògrafes Josefa Pereira i Patrícia Bergantin exploren la boca com a dispositiu mecànic i sensible, desviant, multiplicant, desplaçant i amplificant la seva producció de líquids i ajustament mandibular.

Per invitació de la curadora Ana Maria Maia, la performance va ser creada en el context de l'exposició “A Marquise, MAM i Nós no Meio” al MAM-SP, i estableix un diàleg amb “A Aranha” de Louise Bourgeois. El 2023 Josefa torna a aquest treball, integrant-se també a la companyia els artistes Natália Mendonça i Nina Botkay.

+

Escribir con la lengua de Martica Minipunto

Escribir con la lengua va sorgir com una excusa per fugir del que és alfabètic. M'ha obsessionat quanta fragilitat i quant de poder produeixen els moviments, ficcions i el lliscament de la llengua sobre el vidre. Mitjançant gestos com l'edició d'un llibre objecte, la conferència o el performance, rendir-me a aquest múscul ha agitat, políticament i poètica, la meva relació amb el llenguatge, el cos i el món. Penso en la petjada que deixa la saliva com una cal·ligrafia pròpia. Crec en la desobediència de la llengua, caòtica i eròtica, sempre que la trec, perdo la por.