Agenda

Laboratori de recerca en acrobàcia expressiva amb William Thomas

Del 26 al 27 de Març del 2022

Pasaje Masoliver 25 - 1ª - Barcelona (Espai Alas), Barcelona

26 de Març 2022 de 10:00 a 14:00 i des de 16:00 a 19:00. (7 hores de classe), 27 de Març 2022 de 10:00 a 14:00

125€

110 €

Laboratori intensiu de recerca en acrobàcia expressiva

Amb William Thomas

- https://youtu.be/sStZy7RR3Q8 per veure material potent!

Barcelona – 26 i 27 de Març 2022

Aquest Workshop s'enfoca a l'acrobàcia expressiva, explorar l'acrobàcia com una expressió corporal, descobrir l'estil personal acrobàtic de cadascú més enllà dels aspectes tècnics, comunicant a través del cos per mitjà de la creació de frases, i expressions corporals, emfatitzar la qualitat i la presència escènica més enllà dels aspectes tècnics, instal·lar un mètode i un procés de recerca perquè cadascú pugui aplicar i continuar explorant a la seva feina ia la seva vida.

- NIVELL INTERMEDI / AVANÇAT en diferents disciplines. INICIACIÓ també, si vénen amb motivació!

- Les places són limitades a 20 i seran acceptades per ordre dinscripció.

- Dies i horaris:

=>26 de març 2022, de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 (7 hores de classe)

=>27 de març 2022, de 10:00 a 14:00

Total 11 hores de classe. És possible assistir dies solts.

ON? Espai Professional de Dance de 150 m2 amb terra de fusta. Ales: Passatge Masoliver 25 - 1a - Barcelona.

A QUI ENS DIRIGIM: Dirigit a professionals i aficionats de disciplines artístiques com ballarins i acròbates de qualsevol nivell amb experiència en dansa contemporània, clàssic, hip hop, arts marcials, capoeira, teatre, circ, clown, practicants de ioga, etc. Moure amb alta motivació per aprendre nous camins del moviment.

PREU:

Preu anticipat fins el dia 8 de Març 2022:

• Tot el cap de setmana (11 hores): 125 €

• Només el dia dissabte 13 de març 2021 (7 hores): 100 €

• Només el dia diumenge 14 de març 2021 (4 hores): 60 €

Preus després del dia 8 de Març 2022:

• Tot el cap de setmana (11 hores): 140 €

• Només el dia dissabte 26 de març 2021 (7 hores): 115 €

• Només el dia diumenge 27 de març 2021 (4 hores): 70 €

Per a qualsevol pregunta: info@emotionbodies.com o Wup: (+34) 685 166 358

Formulari d'inscripció: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfgcSMOVisLkx.../viewform

*********

Aquest Workshop s'enfoca a l'acrobàcia expressiva, explorar l'acrobàcia com una expressió corporal, descobrir l'estil personal acrobàtic de cadascú més enllà dels aspectes tècnics, comunicant a través del cos per mitjà de la creació de frases, i expressions corporals, emfatitzar la qualitat i la presència escènica més enllà dels aspectes tècnics, instal·lar un mètode i un procés de recerca perquè cadascú pugui aplicar i continuar explorant a la seva feina ia la seva vida.

El taller s'inspirarà en una investigació continuada sobre aquests temes principals:

- Les bases:

Durant aquesta primera fase comparteixo amb els participants una mostra del meu vocabulari físic.

Aquest lèxic el vaig desenvolupar durant els darrers 15 anys en la meva formació circense (Ecole du circque de LOMME / ENACR / CNAC), però també a través de reunions, creacions o tallers en què vaig participar (Acrobàcia "Clàssica", Capoeira, Break-dance , dansa clàssica i contemporània, vol baix...). A més d'aprendre el lèxic acrobàtic, les bases us permeten desenvolupar la vostra consciència corporal amb nocions bàsiques d'anàlisi de moviment, dissociació, comprensió de motors de moviment, etc.

-La investigació:

En aquesta etapa els participants segueixen instruccions precises per modificar i "jugar" amb el vocabulari adquirit a les bases. Se'ls indueix a crear moltes "variacions" del vocabulari transmès i tornar a visitar el seu propi vocabulari a través de limitacions físiques i espacials precises.

La idea és triturar, modificar, invertir, jugar amb les "figures/paraula" per inventar noves formes i expandir al màxim el seu lèxic físic.

Cerco orientar cada persona en una adreça que li sigui específica, d'acord amb les seves qualitats naturals i el seu potencial, perquè tingui una pràctica sana i que es pugui desenvolupar en longevitat. Cada participant aplica això a la seva mida, per la qual cosa no hi ha un nivell mínim com a prerequisit en acrobàcies a terra, si bé s'aconsella tenir una pràctica física regular per tal d'obrir els camps possibles tant com sigui possible.

-L'escriptura:

En aquest mòdul, es demana als participants que connectin els diferents elements que han desenvolupat durant els conceptes bàsics i la investigació, així com el seu vocabulari personal.

Alguns elements es connecten naturalment entre si, per exemple, una figura adquirida durant les "bases", enllaçar fàcilment amb una variació descoberta durant la fase de cerca.

Jo defineixo això com a "escriptura orgànica", frases que semblen "fluir de la font" i estan escrites gairebé soles, naturalment.

També treballo amb altres processos coreogràfics anomenats en contraposició a "escriptura conceptual", aquests escrits són generats per restriccions externes.

Per exemple, com puc escriure una frase sense posar el peu esquerre a terra? Com escriure una oració física a partir dun text escrit (evitant la mímica si us plau !!!!) En general, prestarem atenció a la vida útil del moviment. Cada moviment genera una energia que intentarem aprofitar al màxim i reciclar per preservar, variar la longitud de les frases.

- La presència:

Cada cos és únic, és ric tant a les seves fortaleses com a les seves debilitats. El vocabulari i les frases desenvolupades a les etapes anteriors del laboratori estan en consonància amb aquest cos "únic". Quan ens apropem a la presència cada participant ha desenvolupat un vocabulari físic atípic. En aquest pas, busquem ressaltar les característiques de cada participant en funció de les característiques del seu lèxic.

La presència "crua" de cadascú emergeix de forma natural i pren adreces molt diferents segons els participants.

*********************

SOBRE WILLIAM THOMAS

Des del 2011 ofereixo aquests laboratoris a diversos centres de formació a França: PNAC La Cascade, Pontempeyrat, Lido circus schoo, Bordeaux circus school, CNAC de Chalons a Champagne… I a l'estranger: "CODART" a Rotterdam a Holanda, "Centre Nacional de les Arts" a Ciutat de Mèxic, "Universitat de les Arts Escèniques" a Londrina Brasil, "Vertigo" a Torí, al festival "Naujojo cirko" a Lituània "Espace Catastrophe" Brussel·les. Properament al festival Deltebre Dansa de Catalunya.