Agenda

La nit de Sant Joan

Del 29 al 30 d'Abril del 2023

La Rambla, 51-59 , Barcelona

11h

20€

10 €

Gran Teatre del Liceu

https://liceubarcelona.cat/ca/temporada-2022-23/el-petit-liceu/la-nit-de-sant-joan

info@liceubarcelona.cat

934859900

Una coreografia d'Antonio Ruz, que s'inspira en la nit màgica de la revetlla i les celebracions de foc del Pirineu català. Música i dansa que descriuen desfilades de figures màgiques i danses de torxes, amb música interpretada al piano de Robert Gerhard.

6 MOTIUS PER VEURE AQUEST ESPECTACLE

1. RECUPERACIÓ D'UN BALLET QUE MAI ES VA ESTRENAR.Soirées de Barcelone (1939) és un ballet amb música de Robert Gerhard, argument de Ventura Gassol i escenografia de Joan Junyer que mai va arribar a estrenar-se a causa de la Guerra Civil.
2. UN VIATGE ENTRE DOS MONS.La música de Robert Gerhard combina un llenguatge contemporani amb elements de la cultura tradicional i popular. Les referències a músiques i danses tradicionals es poden escoltar durant tot el ballet.
3. UNA NOVA COREOGRAFIA. Antonio Ruz crea una nova coreografia per aquest espectacle amb elements propis de les festes del foc, les danses populars i el ballet d'avantguarda i dirigeix els joves ballarins que l'interpretaran.
4. UNA HISTÒRIA MÀGICA. Representada amb escenografia de Joan Sunyer que inclou referències al paisatge dels Pirineus, l'arquitectura tradicional i l'imaginari festiu
5. VERSIÓ INÈDITA PER A PIANO. La producció presenta la versió original per a piano del propi Gerhard. Miguel Baselga ha recuperat la partitura original i, en aquest projecte és l'encarregat de la coordinació i preparació musical de joves pianistes que l'interpretaran en directe.
6. PROJECTE JOVE. Col·laboració amb la Diputació de Barcelona per a la incorporació de joves ballarins així com amb la Fundació Conservatori del Liceu i la Fundació Ferrer Salat per a la incorporació de joves músics en un projecte de formació, professionalització i projecció artística.